För sansad? Det tycker Expressens recensent martin Carlsson om Marilyn Manson i går. "Han blir som en röst i fjärran, inte någon som talar till en."
För sansad? Det tycker Expressens recensent martin Carlsson om Marilyn Manson i går. "Han blir som en röst i fjärran, inte någon som talar till en."

CHOCKEN SOM KOM AV SIG

Publicerad
Uppdaterad
Marilyn Mansons scenchock. Slipknots dödsmasker. Turbonegros hårdrock.
20 års-jubilerande Hultsfredsfestivalen domineras av
t-u-n-g musik.
Men det var en glad kille från Linköping med en akustisk gitarr runt halsen som stal showen första dagen.
Expressen musikexperter rapporterar från Sveriges största musikfestival.

Marilyn Manson

Provokatören Marilyn Manson har gjort sitt. Han har slutat riva sönder Bibeln och är from som ett lamm på scen. Att diverse ledare som Hitler, Lenin och Charles Manson avbildas på lcd-storskärmen är det närmaste en samhällspolitisk kommentar som görs denna gång. Marilyn Manson vill i dag vara en multikonstnär. Han ställer ut sin konst och lånar gärna sin nuna åt olika filmprojekt. Som scenartist lämnar dock han och bandet Marilyn Manson en del att önska. Förra framträdandet på Hultsfredsfestivalen var kaotiskt och huvudpersonen var i obalans. Nu är han snarare för sansad, nästan timid. Det är en publikfriande show med tre covers: Depeche Modes "Personal Jesus", den av Soft Cell populariserade "Tainted love" och Eurythmics "Sweet dreams". Dessa syntförstärkta bitar låter bättre än det egna materialet. Som sångare måste Manson vara den mest svårmixade som finns för han ligger alltid för lågt. Han blir som en röst i fjärran, inte någon som talar till en. Det är en kronisk åkomma som alltid drabbar honom, så varför görs ingenting? Därtill är ljudet som vanligt mjäkigt på Hawaiiscenen. Om det går ut över Nine Inch Nails i kväll tar jag fram storsläggan.

Martin Carlsson
Martin Carlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag