ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Agnes "Don't go breaking my heart"

ANNONS:
2008 fick Agnes en världshit med "Release me".
Nu är "Idol"-vinnaren tillbaka. Med en singel som låter som om den kom för tre år sedan.
Agnes Carlsson gick från att vara en "Idol"-artist i ­mängden till en glittrande stjärna när hon övergav r'n'b-spåret och omfamnade discon. "Release me" blev aldrig någon superhit i Sverige, men den ­toppade listorna i Polen och ­Bulgarien. Framför allt låg den topp tre i England och blev en dans­golvsdänga i USA.
"Don't go breaking my heart", skriven av Agnes, pojkvännen Vincent Pontare samt ­Magnus Lidehäll (Britney, Kylie) ­rymmer samma dansanta energi som "Release me". Det låter som en hit redan vid första lyssningen, men det låter också som att man hört den förut. Låg den på förra albumet ­kanske? Gjorde inte ­Alcazar samma sak senaste de var med i Melodi­festivalen?

Nej, men det låter bra nära.
Agnes sjunger rent och varmt, refrängen är så tydlig att man kan upptäcka den på flera mils avstånd och låtens discostråkar pumpar effektivt upp verserna. Det är stabilt. Samtidigt är det svårt att komma från känslan av att Agnes sound utvecklats cirka noll komma noll procent sedan sist.

Det krävs nog mer än en snygg repris för att slå internationellt den här gången. Men det lär bli en stor radiohit i Sverige.

Fotnot: "Don't go breaking my heart" ges ut i morgon.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: