Ian Lemmy Kilmister, Motörheads sångare, dog kort efter sin cancerdiagnos. Den 29 december gick rockikonen bort i sitt hem omgiven av sin familj. Han blev 70 år gammal. Foto: Ludvig Thunman
Ian Lemmy Kilmister, Motörheads sångare, dog kort efter sin cancerdiagnos. Den 29 december gick rockikonen bort i sitt hem omgiven av sin familj. Han blev 70 år gammal.  Foto: Ludvig Thunman
Foto: Emilia Olofsson
 Foto: Emilia Olofsson
Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt
 Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt

Motörheads vädjan inför begravningen

Publicerad

Lemmy Kilmisters begravning kommer livesändas på Youtube.

Motörhead uppmanar nu fansen att följa ceremonin från barer runtom i världen.

"Skåla tillsammans med oss", skriver bandet via sin Facebooksida.

Ian Lemmy Kilmister, Motörheads sångare, dog kort efter sin cancerdiagnos. Den 29 december gick rockikonen bort i sitt hem omgiven av sin familj. Han blev 70 år gammal.

Nu meddelar Motörhead via sin officiella Facebooksida att hans begravning kommer livesändas på Youtube.

För att undvika eventuellt kaos som skulle kunna uppstå om fansen dyker upp på ceremonin, ombeds de att i stället ta del av stunden på en bar någonstans i världen.

Motörhead: "Gå till din favoritbar"

"Vi ber er, respektfullt, att inte komma till kyrkogården. Men vi vill ändå att ALLA ska vara en del av detta - så vi kommer livesända ceremonin via Motörheads officiella Youtubekanal", skriver bandet och fortsätter:

"Vart du än befinner dig, snälla, samla dina kära "Motörheadbangers" och titta på ceremonin".

 

LÄS MER: Dokument: Lemmy Kilmisters vilda rockliv

 

Motörhead skriver vidare att de vill skåla med Lemmys fans och fira hans legendariska liv, snarare än sörja.

"Gå till din favoritbar, eller favoritklubb. Se till att de har internetuppkoppling och skåla tillsammans med oss. Vart ni än möts, se till att vi runtom i värden samlas lördag den nionde januari för att fira vår kära vän, och en oersättlig ikons, liv".

 

LÄS MER: Ozzy Osbournes hyllning till Lemmy Kilmister

 

Lemmy Kilmisters sista ord

Beskedet om Lemmy Kilmisters död skakade världen. Världsstjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx och Gene Simmons skrev om sorgen. Även svenska bandkollegan Mikkey Dee berättade om förlusten.

– Det är hemskt. Det här är helt galet, helt sanslöst. Han åkte hem sade han: "I had a good run, fuck it", sedan lade han sig ner och dog i princip, sade Mikkey Dee då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida