ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Här föll Mona Karlsson rakt ned i vattnet i programmet "101 sätt att åka ur en gameshow som leds av Mårten Andersson. Foto: Linus Nilsson / TV4
Här föll Mona Karlsson rakt ned i vattnet i programmet "101 sätt att åka ur en gameshow som leds av Mårten Andersson. Foto: Linus Nilsson / TV4

Mona föll handlöst 32 meter framför kamerorna

ANNONS:
FAKTA

ANDRA SOM SKADATS I LEKPROGRAM1996:
Skådespelaren Tina Leijonberg bryter båda fötterna vid fotknölarna när hon skulle samla guldpengar i "Fångarna på fortet".

2000: Dokusåpadeltagaren Robert "Robban" Andersson förs till sjukhus efter att ha skadat foten i "Fångarna på fortet".

2009:
HEAT-trummisen Crash ramlar ned från en lian i "Wipe out" och landar illa på ryggen. Flera månader efter olyckan hade han fortfarande onti ryggen.

2010:
Artisten Sara Lumholdt bränner huden på smalbenen när hon klättrar uppför ett rep i jakt på nycklar i "Fångarna på fortet". Lumholdt har fortfarande ärr.

Visa merVisa mindre
Säkerheten var inte tillräcklig och hon föll handlöst 32 meter rakt ner i vattnet.
Mona Karlsson, 60, tvingades lämna den nya frågesporten "101 sätt att åka ur en gameshow"i rullstol - nu har hon opererats för sina skador.
- Jag trodde att benen hade gått av, säger hon.
På fredag har "101 sätt att åka ur en gameshow" premiär i TV3. De tävlande ska svara på frågor - svarar de fel kastas de ut på de mest extrema sätt. För Mona Karlsson blev tävlingen traumatisk. Hon skadade sig allvarligt då hon kastades ut från 32 meters höjd ner i en bassäng.

"Fel i fallet"

- Jag hamnade fel i fallet och slog mig enormt då jag träffade vattenytan. Jag blev chockad och minns egentligen inget mer än att jag trodde att benen hade gått av, säger hon.
Mona transporterades akut till sjukhus och fick lämna tävlingen i rullstol. Hemma i Sverige har hon opererats i knäet och haltar fortfarande omkring på kryckor utan möjlighet att lämna sitt hem.
- Men värst var nog de skador jag fick i underlivet. Det svullnade upp enormt, säger Mona.

"Det var läskigt"

Även de andra deltagarna vittnar om skräckfyllda upplevelser under inspelningen.
- Det var läskigt. Jag vill ha kontroll och det har man verkligen inte där. Jag såg inte det som hände Mona, men jag såg henne efteråt. Hon hade skitont, massa blåmärken och kunde inte gå, säger Emma Pettersson från "Ensam mamma söker".

"Så kan det gå"

Produktionsbolaget Endemols vd Michael Porseryd menar att säkerheten är god och att man förlitat sig på att tävlingsmomenten fungerat i andra länders produktioner. TV3:s presschef Max Lagerbäck står också han fast vid att säkerheten är prioriterad.
- Säkerheten är rigorös. Dock är det en fysisk tävling. Det finns aldrig en 100-procentig garanti. Det är beklagligt att Mona slog sig, men så kan det gå, säger han.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: