"Mitt största råd är
att vara närvarande"

Publicerad

Nisse Edwall och Manne Forssberg satt innan "Pappapodden" på ett badhus och pratade om föräldraskap.

Nu slår de hål på olika pappamyter i "Vardagspuls" i Expressen TV.

– Mitt största råd är att vara närvarande, säger Nisse Edwall i programmet.

Nisse Edwall och Manne Forssberg står bakom podcasten "Pappapodden". Nu berättar de i Vardagspuls i Expressen TV om hur vännerna kom på idén att göra en podcast.

– Från början handlade det om hur vi skulle kunna schemalägga när vi skulle umgås, säger Nisse Edwall.

– Vi brukade gå till Centralbadet tillsammans och pratade om faderskap väldigt mycket. Det var några gubbar som ofta var där och vi fick dem att skratta när vi pratade högt och skämtade, så kom vi på att en podd är bättre än Centralbadet, fyller Manne Forssberg i.

"Verkar inte stämma"

I "Vardagspuls" slår vännerna hål på vissa pappamyter. Som att pappor tar ut sin pappaledighet vid schemalagd sport på tv, som fotbolls-VM.

– Det verkar inte stämma, man kollade upp det där, att det inte fanns något ökat uttag vid älgjakt eller VM, säger Manne Forssberg i programmet.

 

LÄS MER: Malou von Sivers om bråken med maken

 

"20 procent får fysiska förändringar"

Eller att män i väntan på att bli pappor även de går upp i vikt.

– Kring det emotionella och psykiska förändras det mycket när man ska bli pappa. Men 20 procent av männen får också fysiska förändringar, att hormonnivån förändras när man väntar barn, säger Manne Forssberg.

 

LÄS MER: Kristin Kaspersen om sin korta bröllopsnatt

 

Ställer in möten

Samtidigt berättar han att man kan ställa in möten på jobbet för att i stället umgås med sitt barn.

– Om man ska på ett möte kan man bara säga att barnen är sjuka och att man inte kan komma. De flesta möten vill man inte gå på. Jag har ställt in hela mitt sociala liv och yrkesliv, jätteskönt är det, säger han i programmet.

Grundarna av "Pappapodden" menar att närvaro är ett bra recept för ett bra faderskap.

– Mitt största råd är att vara närvarande, säger Nisse Edwall i programmet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida