Att de åtta syskonen Blad står på scen i kvällens "Talang 2008" är ett under. Alla åtta föddes för tidigt efter havandeskapsförgiftningar. "Jag är är oerhört stolt och tacksam till att livet gett mig dessa mirakler", säger mamma Nina. Foto: TV4
Att de åtta syskonen Blad står på scen i kvällens "Talang 2008" är ett under. Alla åtta föddes för tidigt efter havandeskapsförgiftningar. "Jag är är oerhört stolt och tacksam till att livet gett mig dessa mirakler", säger mamma Nina. Foto: TV4

Mirakelbarnen i "Talang 2008"

Publicerad
Uppdaterad
Att barnen Blad i kvällens semifinal av "Talang 2008" står samlade på scenen är ett mindre mirakel.
Alla åtta föddes för tidigt- och riskerade vid födslarna att dö.
- Det var varit väldigt jobbigt. Jag är så tacksam i dag, säger mamman Nina Blad.
Succésyskonen Blad är i kväll några av favoriterna i den tredje och sista semifinalen av "Talang 2008". Men att alla åtta systrarna och bröderna i kväll kan stå på scenen tillsammans har inte varit någon självklarhet.
Samtliga åtta föddes efter havandeskapsförgiftningar för tidigt mellan vecka 28 och 32, och detta innebar då på riktigt fara för deras liv.

"Tacksam"

- Ja, så är det ju. Och det har varit väldigt svårt ibland. Jag är så tacksam för att det till slut ändå alltid gått bra, säger Nina Blad, åttabarnsmamma till de "Talang"-aktuella syskonen.

25 procents chans

Sonen Matteus, som i dag hunnit bli 20 år, förlöstes redan i vecka 28. Läkarna gav honom endast 25 procents chans att överleva, och även för de andra syskonen har födslarna varit svåra. Som tur är dock inte tillräckligt svåra för att avskräcka föräldrarna från att skaffa fler barn.
- Nej, tack och lov. Jag är oerhört stolt och tacksam till att livet gett mig dessa åtta mirakler, säger Nina Blad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag