Den rumänska pianisten Mihaela Ursuleasa dog i sitt hem den 2 augusti. Foto: Getty Images
Den rumänska pianisten Mihaela Ursuleasa dog i sitt hem den 2 augusti.  Foto: Getty Images

Mihaela Ursuleasa har gått bort - hon blev 33

Publicerad

Mihaela Ursuleasa har avlidit, skriver New York Times.

Den rumänska pianisten hittades död i sin lägenhet i Wien den 2 augusti.

Hon blev 33 år gammal.

Den rumänska pianisten Mihaela Ursuleasa har avlidit vid 33 års ålder, skriver New York Times. Redan som tonåring uppträdde hon på världens stora scener. Hon blev känd för en eklektisk repertoar och egensinniga tolkningar av romantiska kompositörer som Chopin och Schumann.

Blödning i hjärnan

17 år gammal vann Mihaela Ursuleasa första pris vid Clara Haskils internationella pianotävling och 2010 belönades hon med priset Echo klassik award för sin debutskiva "Piano & forte". Hon hann ge ut ytterligare ett album, "Romanian rhapsody" från 2011.

Mihaela Ursuleasa hittades död i sitt hem i Wien den 2 augusti. Österrikisk polis uppger att hon troligen avled av en blödning i hjärnan.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida