ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Louise: "Kunde inte gå för två veckor sedan"

ANNONS:
Läs mer

För två veckor sedan kunde hon inte gå.

Nu ställer sig Louise Hoffsten på Melodifestivalens scen - och SVT förbereder ändringar i upplägget för att hon ska kunna genomföra sin medverkan.

– Jag har varit väldigt, väldigt sjuk. Jag trodde inte det här skulle vara möjligt alls, säger Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten, 47, har förbannat Melodifestivalen varje vår - som turnerande artist har det satt stopp för många spelningar.

Rejält bakslag

Men nu är hon med, för att tävla mot sig själv. Samtidigt kämpar den populära sångerskan mot sjukdomen ms, och för två veckor sedan mötte hon ett rejält bakslag, en tillfällig försämring av sjukdomen.

- Jag har varit väldigt, väldigt sjuk. Jag fick värsta jävla skovet. För två veckor sedan trodde jag inte att jag skulle kunna vara med, säger Louise Hoffsten.

I tankarna började Louise Hoffsten tvivla på sin medverkan.

- Jag trodde inte det skulle vara möjligt, säger hon.

"En seger"

Men i går var hon på plats för första repetitionen i Göteborg. Hon får nu stöd av SVT, som hjälper henne med personer som stöttar henne framför allt då hon förflyttar sig i arenan.

- Nu känns det väldigt lyxigt att vara här, med trevliga människor och att kunna gå överhuvudtaget. Jag kunde ju inte det nyss, nu kan jag det. Bara det är en seger, säger Louise Hoffsten.

Samtidigt finns ett orosmoment - artisterna gör entré från green room längst bak i arenan och förflyttar sig sedan, likt första deltävlingen i Karlskrona, fram till scenen genom en catwalk i publiken. Den gången kan bli problematisk för Hoffsten.

- Vi ska se hur vi ska lösa det, vi har inte bestämt det. Vi har tittat på flera lösningar. Men det går att lösa. Tack och lov går det bra med rösten, det här sätter sig ju inte på stämbanden, säger Hoffsten.

Tittar på alternativ

SVT:s bidragsproducent Rennie Mirro tittar nu på flera alternativ för att fixa sändningen.

- Ett alternativ är att Louise kan börja på scenen, men helst av allt vill man hitta en lösning för att hon ska kunna göra catwalken, säger han.

- Det kanske blir så att vi klipper så att hon kan ta sig upp på scenen.

Kan inte ta medicinen

Strax innan skovet för två veckor sedan slutade Hoffsten med sin bromsmedicin, och inte heller nu kan hon ta den. I stället ligger fokus på att vila så fort tillfälle ges.

- Det är bara det som finns, att vila så fort det går. Jag kan inte ta medicinen nu utan måste vila, och hålla mig bland bra människor. Och det finns det här, säger Hoffsten.

 

TÄVLING

Tävla och vinn biljetter til Melodifestivalen 2013.
Varje vecka kan du vinna exklusiva Melodifestival-biljetter - till deltävlingarna, andra chansen och finalen.
Tävlar gör du på Facebook och allt du behöver göra är att svara på sex frågor i Expressens quiz.
Klicka HÄR för att tävla!

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: