Live-published photos and videos via Shootitlive

Frans
Frans
Frans Foto: Sven Lindwall
Frans Foto: Sven Lindwall

Frans vann finalen i Melodifestivalen 2016

Publicerad

Storfavoriten Frans Jeppsson-Wall tog hem Melodifestivalen 2016.

Under första framträdandet som en vinnare utbrast han från scenen:

"Tack som fan".

– Jag blev chockad, jag blev lite chockad, säger han.

Han slog igenom redan som sjuåring med Zlatan-låten "Who's da man", i kväll tog han hem Melodifestivalen 2016.

När han framförde sin vinnarlåt för första gången utbrast han från scen: "Tack som fan".

Och Melodifestivalen slog till med skyhöga röstningssiffror. Under kvällen kom totalt 12 643 275 röster in, vilket gav 2 174 489 kronor till Radiohjälpen.

Frans Jeppson-Wall tog hem tävlingen med 68 poäng mot tvåan Wiktoria som kammade hem 45 poäng. Kort där efter kom Oscar Zia med sina 43 poäng.

Frans blev chockad av vinsten, säger han.

– Jag har förträngt allting och inte försökt tänka på det, och så när man vinner, ja jag blev chockad, jag blev lite chockad, säger han.

 

 

LÄS MER: Hetaste snackisarna från Melodifestivalen

 

 

Frans Jeppsson-Wall: "Stabilt"

När Frans stod på scenen passade han på att vinka till familjen som fanns på plats i publiken.

– Jag såg dem i publiken, jag vinkade till dem.

Trots plagiatanklagelserna har storfavoriten hållit huvudet kallt.

– Jag tycker att det har varit ganska stabilt, mitt humör har varit ganska stabilt.

 

 

LÄS MER: Artistens kritik mot Frans låt i Melodifestivalen

 

 

Nu ska vinnaren av Melodifestivalen 2016 ladda upp inför Eurovision. Frans börjar med efterfesten.

– Jag ska fira med min familj, och samtidigt alla artister, säger han.

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida