ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Magnus Carlsson medger svarta pengar

ANNONS:
FAKTA

Efter en revision av artistbokaren Bruno Tillanders företag upptäckte Skatteverket brister i redovisningen. Bruno Tillander uppgav i förhör att han betalat ut pengar till totalt 19 artister som sedan upptaxerades. Även Tillander själv upptaxerades och riskerar nu att beläggas med näringsförbud.

Flera stora folkkära artister som hade arbetat med Bruno Tillander tvingades i efterhand betala betydande belopp till Skatteverket. Lotta Engberg upptaxerades med drygt 1,3 miljoner kronor, Martin Stenmarck med mer än 800 000 och Magnus Carlsson med drygt 750 000 kronor. Artisterna har överklagat Skatteverkets beslut men fått avslag i domstol.

Bruno Tillander och de tre artisterna misstänks även för skattebrott. Målet prövas i Stockholms tingsrätt den 14, 15, 16 samt 23 januari.

 

TT Spektra

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Läs mer

STOCKHOLM. Han erkänner att han tagit emot pengar, men vet inte hur mycket.

På tisdagen pressades Magnus Carlsson i rättegången mot artisterna i härvan runt bokaren Bruno Tillander. Sångaren kom med ett halvt erkännande.

På tisdagen hördes sångaren Magnus Carlsson i den stora skattehärvan kring artistbokaren Bruno Tillander. Han medgav i rätten att han fått kontanter i kuvert från Bruno Tillander för en lång rad framträdanden åren 2006 och 2007, men sade att han hela tiden trodde att pengarna var "skattade och klara".

Enbart under 2006 skall han ha gjort 52 uppträdanden på olika köpcenter runt om i Sverige.

– Jobbet i sig kommer via mitt management, mitt skivbolag. Människorna bakom mig har varit medvetna om jobbet. Därför har jag som artist inte behövt bry mig om det här, sade Magnus Carlsson.

"Ett slut på min karriär"

I tidigare förhör har Magnus Carlsson uppgett att skulle ha fått 2 000-3 000 kronor för att uppträda i samband med skivlanseringar. I tingsrätten sade han på tisdagen att det rörde sig om mellan 5 000 och 7 000 kronor.

– Jag såg ett slut på min karriär och visste inte vart det här skulle leda. Jag fick rekommendationer att hålla mig i underkant, sade sångaren när han pressades på varför han ändrat sig i fråga om utbetalningarnas storlek.

Tidigare under rättegången har även Martin Stenmarck erkänt att han fått pengar av Bruno Tillander. Det skall ha rört sig om 2 000-4 000 kronor per framträdande som ersättning för resor och omkostnader.

Tillanders historia är en annan. Artistbokaren erkänner att han drivit sin verksamhet svart, men hävdar att han betalat ut summor på mellan 15 000 och 20 000 kronor i samband med uppträdandena. Därtill skall artisterna ha fått reseersättning.

"Bruno-dinarer"

Tillander utesluter att Magnus Carlsson skulle ha varit ovetande om att han fick svart betalning.

– Han säger att pengarna var skattade och klara, men det är självklart för alla att de inte var det. Han kallade mina pengar för "Bruno-dinarer" och var mycket intresserad av dem, säger Bruno Tillander.

– Han ville ha sina "Bruno-dinarer".

Åklagare Arne Fors frågade Bruno Tillander om Magnus Carlsson förstod att han fått svart betalning.

– Ja självklart. Han förstod att det här var pengar som han själv skulle ha skattat för, sade Bruno Tillander.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: