Loreen utklassade allt motstånd i årets "Eurovision song contest".
Loreen utklassade allt motstånd i årets "Eurovision song contest".

Loreens superseger - vann årets Eurovision

Publicerad

Storfavoriten Loreen skapade eufori i hela Europa.

Hon sopade banan med konkurrenterna och tog hem Eurovision Song Contest åt Sverige för femte gången.

– Jag vill säga att jag älskar er så mycket, sa den överlyckliga sångerskan efter segern.

Inte ens de ryska tanternas brödbak kunde rubba det svenska bidragets väg till segern.

28-åriga Loreen Talhaoui tog ledningen redan från början när omröstningen startade i Baku.

Ingen lyckades egentligen hota sångerskan, som log lyckligt från green room när hon fick den ena tolvpoängaren efter den andra.

– Jag är så glad. Jag älskar er, sa Loreen när hon blev intervjuad under omröstningen.

Bredvid satt schlagergeneralen Christer Björkman – som såg ut att vara nära tårarna.

Slog nästan rekord

Loreen fick röster av samtliga röstberättigade länder utom Italien, uppger TT.

Tolvpoängarna kom från Österrike, Belgien, Frankrike, Storbritannien, Slovakien, Nederländerna, Island, Norge, Estland, Danmark, Lettland, Spanien, Finland, Tyskland, Ryssland, Ungern, Israel och Irland.

När slutresultatet redovisades visade det sig att hon hade fått hela 372 poäng – därmed slog hon nästan norrmannen Alexander Rybaks rekord på 387 poäng.

"Loreen, Loreen", skanderade publiken när hon intog scenen för att sjunga vinnarlåten.

– Jag hade aldrig kunnat göra det här utan er. Tack för att ni trodde på mig. Jag älskar er, på riktigt, sa Loreen.

 

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida