ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
TILLBAKA I SVERIGE. Loreen på scenen under Victoriadagen. Foto: ANNA-LENA MATTSSON Foto: Anna-Lena Mattsson
TILLBAKA I SVERIGE. Loreen på scenen under Victoriadagen. Foto: ANNA-LENA MATTSSON Foto: Anna-Lena Mattsson

Loreen: "Tänkte att det fick bära eller brista"

ANNONS:
Eurovision-vinnarens tuffa vecka – dag för dag

Tisdag: Loreen spelar på Allsång på Skansen. Hon har bara sovit några timmar inför spelningen och är slutkörd – men vill ändå passa på att träffa sina fans. ”Jag är en workaholic”, säger hon.

Onsdag: Loreens före detta presskontakt, Helen Wigren, berättar att artisten var helt knäckt efter spelningen på Skansen. ”Hon sa: ’jag orkar inte, jag är trött och måste sova’”, sa Wigren till Expressen.

Torsdag: Uppträder på en tv-gala i Vitryssland, som invigdes av diktatorn Aleksandr Lukasjenko. Amnesty kallar giget för ”en propagandaspelning.”

Fredag: Loreen träffar vitryska människorättsorganisationen Vjasna. ”På väg till flygplatsen kände jag en viss rädsla, så jag förstår vad de här människorna går igenom”, säger hon till SvD.

Lördag: Loreen uppträder på Victoriadagen.

Visa merVisa mindre

BORGHOLM. Hon uppträdde för Vitrysslands diktator Alexandr Lukasjenko i torsdags.

På lördagen var hon i Borgholm på Öland - där berättade hon om den aggressiva stämningen som uppstod på arenan innan spelningen och att hon gör det för fansen.

- Jag är på folkets sida, jag sjunger för dem. Men jag var rädd hela vägen hem, säger Loreen.

Efter vinsten i Eurovision Song Contest har Loreen fans världen över. Under besöket i Vitryssland, som hon har fått kritik för, hade artisten också möten inbokade med människorättsorganisationen Vjasna.

- Jag fick en inblick hur andra människor har det. Det är verkligen ingen lek, säger artisten som uppträdde på Victoriadagen i Borgholm.

- Det kändes konstigt att vara där, men jag är glad att jag fick uppleva det. Det var bara 24 timmar av mitt liv, de har det så där hela tiden.

"Aggressiv stämning"

Före uppträdandet i Vitryssland släppte inte vakterna på arenan in personer från svenska ambassaden. I stället fick Loreen säga till dem - annars tänkte hon inte sjunga. Och in kom de till slut.

- Det var en aggressiv stämning, men de tvingades att släppa in dem.

Även när sångerskan skulle åka hem var det tissel och tassel. På svenska ambassaden fick hon klättra genom fönster och ta bakdörrar - för att sångerskan inte skulle råka illa ut för något.

- Jag var fullt medveten om riskerna, att jag kunde bli stoppad på flygplatsen.

Kommer du att göra liknande grejer igen?

- Jag kan inte köra bojkott-stilen. Jag gör det för fansens skull.

Loreen menar också att presidenten Aleksandr Lukasjenko, sagt att han inte ville att det skulle handla om politik - utan i stället om musik för folket.

- Det öppnar också upp dörrar för mig att prata.

Under mötet med människorättsorganisationen var vinnaren av Eurovision Song Contest ärlig.

- Jag var ärlig och sa vad jag tyckte och tänkte. Jag tänkte att det fick bära eller brista.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: