Efter en tids tysnad bjöd Lisa Nilsson på konsert i Brasilien.
Efter en tids tysnad bjöd Lisa Nilsson på konsert i Brasilien.

Lisa Nilsson bryter tystnaden - i Brasilien

Publicerad
Uppdaterad
SÃO PAULO. Lisa Nilsson skrev ett avskedsbrev till sina fans och åkte till Brasilien.
Nu bryter hon tystnaden efter fyra månader.
På en restaurang i mångmiljonstaden São Paulo höll Lisa Nilsson sin första konsert på länge.
Lisa Nilsson var trött på den svenska musikbranschen, på att alltid vara produktiv. Den 17 februari - knappt ett och ett halvt år efter skilsmässan från Henrik Jansson - skrev hon på sin hemsida att hon "satt punkt för en period i mitt liv som nu är över, och samtidigt startat det som kommer att bli fortsättningen". Sedan dess bor Lisa Nilsson i en lägenhet på Copacabana i Rio de Janeiro.

Trivs i Brasilien

- Det är skönt att vara ensam och inte ha en massa krav på sig. Här känner jag mig fri och slipper få en massa inbjudningar till olika fester på Stureplan, säger hon. Lisa Nilsson trivs i Brasilien. På kort tid har hon snappat upp portugisiska och hittat nya musikaliska uttryck. Under konserten på exklusiva restaurangen Cantaloup sjöng hon ett par bossanovalåtar på originalspråket.

Portugisiska är poesi

- Portugisiska är poesi. Jag känner varje ord i mig, lika starkt som svenskan. Det känns underbart att få sjunga igen, säger hon efter konserten, som arrangerats av Export Sweden. Lisa Nilsson trivs i Brasilien: - Jag har hittat en bra tillvaro här. Har mina egna vänner och mitt eget liv.

Lämnar Copacabana

Om några veckor lämnar Lisa Copacabana för att åka till jazzfestivalen i Köpenhamn, där hon ska uppträda med jazzlegenden Toots Thielemans. Sedan gör hon några gästspel på Eric Gadds sommarturné med premiär på Sundsvalls Gatufest den 9 juli. Den 30 juli ska hon sommarprata i radio. Men efter sommaren åker hon gärna tillbaka. - Allt är öppet. Men som det känns nu spelar jag in min nästa platta i Rio de Janeiro i höst, berättar Lisa Nilsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag