Linda Bengtzing
Linda Bengtzing
Linda Bengtzing Foto: Robert Eklund
Linda Bengtzing Foto: Robert Eklund

Linda Bengtzing:
"Jag är livrädd"

Publicerad

Här är Linda Bengtzings stora skräck inför Melodifestivalen.

Hon fruktar att röstningsappen ska sluta fungera – mitt under hennes nummer:

"Jag är livrädd att hjärtat i bild ska vara svart och inte spraka när jag gör mitt nummer", skriver hon på Instagram.

Det är i deltävling fyra, som går i Gävle, som artisten Linda Bengtzing ska tävla med sin låt "Killer girl".

Artisten hoppas naturligtvis på att kunna gå direkt till final – vilket hon har lyckats med två gånger tidigare.

Linda Bengtzing: "Jag är livrädd"

Men nu är artisten rädd för att SVT:s röstningsapp ska sätta käppar i hjulet för hennes möjlighet till avancemang.

 

LÄS MER: Linda Bengtzing är förlovad!

 

"Jag är livrädd att hjärtat i bild ska vara svart och inte spraka när jag gör mitt nummer. Jag övar också på apphjärteryckning på lördag", skriver Linda Bengtzing på Instagram.

 

 

 

 

 

Och det kan mycket väl vara så att artistens rädsla är befogad.

Redan förra året under den stora finalen kraschade appen – och trots det valde SVT att ta tillbaka röstningsappen till årets upplaga av Melodifestivalen.

Hjärtat slutade lysa

Och under helgens program av Melodifestivalen slutade även det beryktade hjärtat att lysa under en kort stund i appen, men detta påverkade dock inte röstningssiffrorna enligt SVT.

 

LÄS MER: Linda Bengtzing sjuk – kan inte repetera inför Melodifestivalen

 

Nu till helgen är det dags för den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. Denna gång är det i Norrköping som de sju artisterna ska sjunga sina låtar. Bland annat kommer Oscar Zia, Lisa Ajax och bandet After Dark att vara med.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida