Lilla huset på Prärien ska bli biofilm. Foto: Foto Från Tv4.
Lilla huset på Prärien ska bli biofilm.  Foto: Foto Från Tv4.
Tv-serien är i planeringsstadiet för att bli Hollywoodfilm.
Tv-serien är i planeringsstadiet för att bli Hollywoodfilm.

"Lilla huset på prärien" kan bli Hollywoodfilm

Publicerad

Tv-serien "Lilla huset på prärien" kan bli film, skriver Hollywoodreporter.

Det är Paramount Studios som har tagit på sig projektet – nu får vi bara se var det slutar!

Det började med att Sony för några år sedan väckte liv i att göra en film av succéserien från 70-och 80-talet, men de har nu släppt över projektet till Paramount studios.

 

LÄS MER: Succéserien återförenas

 

Det finns fortfarande inga detaljer om när filmen eventuellt skulle kunna gå upp på biograferna, eller vilka som ska vara med i filmen.

Över 200 avsnitt

Klart är dock att Sean Durkin har pekats ut som regissör och att Abi Morgan ska skriva manus.

"Lilla huset på prärien" sändes mellan 1974 och 1984 och innehåller totalt 207 avsnitt. Den hade premiär på SVT2 år 1979 och visades även på TV3 under 90- och 2000-talet.

Bygger på en bok

Serien handlar om familjen Ingalls som bor i staden Walnut Grove i den amerikanska mellanvästern under nybyggartiden.

 

LÄS MER: Stjärnan hoppas av

 

Serien bygger delvis på en bok från författaren Laura Ingalls Wilders.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida