ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Leif Mannerström: "Folk tror att man ska vräka i massa socker, och desto exklusivare socker desto finare. Men det ska man inte. Det finns inget socker i rödvinssås." Foto: Anders Ylander
Leif Mannerström: "Folk tror att man ska vräka i massa socker, och desto exklusivare socker desto finare. Men det ska man inte. Det finns inget socker i rödvinssås." Foto: Anders Ylander

Leif Mannerströms såsilska: Förfärligt

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

Det är en klassiker.

Som förstörs av socker.

Nu berättar Leif Mannerström om sin såsilska.

- Det är förfärligt, säger han.

Den tredje säsongen av "Sveriges mästerkock" började i måndags - i det andra avsnittet drar auditionturnén vidare i Sverige.

Även om jurytrion Leif Mannerström, Per Morberg och Markus Aujalay är nöjda med flera av de hoppfulla deltagarna så är det en del av dem som misslyckas.

Ett antal gånger kritiserar exempelvis Morberg och Mannerström de såser de blir serverade.

- Du kan inte kalla det där för en rödvinssås. Det är någon sorts sockerhistoria, säger Per Morberg bland annat i programmet.

Senare i programmet konstaterar Mannerström om en annan rödvinssås:

- jag tycker att det är för mycket socker. Jag förstår inte vem fan som har hittat på det. Det är någon kockjävel från Göteborg som har gjort det från början.

"Är inte gott"

Han utvecklar nu sin såskritik för Expressen.se:

- Jag vet inte vem som har hittat på det där att man ska ha karamell och socker i varenda rödvinssås. Det ska man inte ha. Det är inte gott.

- Folk tror att man ska vräka i massa socker, och desto exklusivare socker desto finare. Men det ska man inte. Det finns inget socker i rödvinssås.

Vad tror du det här beror på, att så många använder socker?

- Jag tror att det där kommer från Göteborg. Det har smugit sig sin där och folk tror att det är så man gör. Och så kommer också balsamico in i bilden, det blir rena karamellsåsen till slut. Det är förfärligt.

"Smakar på alla rätter"

- Det enda som imponerar på mig är att man vet vad man snackar om.

Hur många såser smakar ni egentligen på under en vanlig auditiondag?

- Det vet jag inte. Men vi smakar på alla rätter som serveras, även om en del är förfärliga.

- Men jag vill också säga att de flesta deltagarna är väldigt bra, och några är fantastiska.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT EXPRESSEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: