ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
"Fjällbackamorden" som baserats på Camilla Läckbergs böcker fick bättre tittarsiffror än "En pilgrims död" som bygger på Leif GW Perssons bokserie Välfärdsstatens fall. Foto: SCANPIX/Anders Ylander
"Fjällbackamorden" som baserats på Camilla Läckbergs böcker fick bättre tittarsiffror än "En pilgrims död" som bygger på Leif GW Perssons bokserie Välfärdsstatens fall. Foto: SCANPIX/Anders Ylander

Leif GW: "Är en större kändis än Läckberg"

ANNONS:

Leif GW Persson sågade framställningen av polisarbetet i "Fjällbackamorden".

Men efter att den första delen av "En pilgrims död", som baserats på kriminologens böcker, står det klart att "Fjällbackamorden" lockade flest tittare av de båda produktionerna.

"Jag blir sjukt glad och stolt", skriver Camilla Läckberg, vars böcker "Fjällbackamorden" baserats på, om tittarsuccén i ett mejl till Expressen.se.

På söndagen sändes den första delen av Palmeserien "En pilgrims död", som bygger på kriminologen Leif GW Perssons bokserie Välfärdsstatens fall. Och över 1,8 miljoner bänkade sig framför tv:n för att se programmet.

Under och efter sändningen twittrades det flitigt om programmet, som mestadels fick gott betyg.

Men trots den fina kritiken och de höga tittarsiffrorna slår Palmeserien ändå inte "Fjällbackamorden" som baserats på Camilla Läckbergs böcker. På annandagen sändes den första delen och hade då över två miljoner tittare och den andra delen som sändes en vecka senare sågs av 1,9 miljoner.

"Glad och stolt"

Att "Fjällbackamorden" sågs av så många tar Camilla Läckberg som ett gott betyg:

"Jag blir sjukt glad och stolt. Jag har alltid trott på Fjällbackamorden, därav att jag gick in i detta projekt. Det är ett väldigt bra kvitto på att det är en mycket bra produktion som går hem", skriver hon i ett mejl via sin presskontakt Christina Saliba till Expressen.se.

Leif GW Persson kritiserade dock filmserien i Expressen efter att ha sett den första delen.

- Som beskrivning av polisarbete lämnar det en del övrigt att önska, sade han till Expressens David Lillemägi då.

"Smaken är som baken"

Om Leif GW Perssons tidigare kritik och att hon nu vunnit över honom i tittarkampen säger Camilla Läckberg så här:

"Det brukar vara så att när GW får för lite uppmärksamhet brukar han ta till det som funkar bäst för honom, Camillagreppet. Då får han medieutrymme. (Läs det med ironi och humor.)", skriver hon i mejlet och fortsätter:

"Jag är mycket stolt över tittarsiffrorna, de talar sitt tydliga språk."

För Expressen.se berättar Leif GW Persson vad han har att säga om att "Fjällbackamorden" lockade fler till tv:n än "En pilgrims död".

- Jag är nöjd med min serie. Frågar du mig om Fjällbackamorden så tycker jag att det var enastående skit. Men jag menar smaken är som baken, den är både individuell och delad. Men visst, om folkets majoritet föredrar fru Läckberg så är jag den förste att gratulera henne.

Att han skulle använda sig av "Camillagreppet" vill han inte kännas vid.

– Camillagreppet? Nej, jag är en betydligt större kändis än vad Camilla Läckberg är. Så möjligtvis så är det hon som brukar ta till Leif GW Persson-greppet.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: