Expressen Nöje på Facebook

Snackisarna - och nyheterna

Expressen Nöje på Twitter

Häng med - @ExpressenNoje

Storlek på text:
Skriv ut text

Anders Nunstedt

Tidernas saftigaste pr-plan

Läs fler krönikor! Här är Anders Nunstedts samlingssajt
Annons:
Tidigare artiklar

Rihanna är inte den som ber om ursäkt för sig.

När hon i dag landar i Sverige för att framföra spåren från nya albumet "Unapologetic" är det inte bara en ovanligt extravagant världsstjärna som kommer på besök.

Det är även tidernas saftigaste pr-plan.

En specialchartrad superjumbo fullproppad med specialinbjudna fans och journalister som reser jorden runt på sju dagar för att Rihanna ska kunna fira sitt sjunde album med sju exklusiva konserter.

Det är en pr-kampanj som saknar motstycke.

Visst händer det att världsnamn åker världen runt och genomför releasekonserter i begränsad skala. REM och Foo Fighters gjorde, när de var som hetast, dylika pr-besök i Stockholm. Robbie Williams, Madonna och Coldplay har haft samma upplägg - även om de promotionturnéerna aldrig nådde Sverige.

 

Men det som hamnar närmast Rihannas överdådiga "777"-turné är kanske Michael Jacksons reklamkupp i samband med att cd:n "History" gavs ut. Då tillverkades nio enorma statyer över "King of pop". De tio meter höga avbilderna placerades bland annat i London och Berlin. I pr-kampanjen, med en budget på 30 miljoner dollar, ingick även en bisarr trailer där Jackson marscherar fram. Ungerska soldater hyrdes in som statister för den rätta öststatskänslan.

Men några releasekonserter var det aldrig tal om. Och någon Jacko-staty på Sergels Torg ­ syntes aldrig till.

 

Att Sverige finns med i Rihannas påkostade planering är stort. Det är ett slags kvitto på den betydelse som tillräknas den svenska popmarknaden år 2012.

Men störst är pr-jippot.

Det är galet. Genialt.

Annons:
MEST LÄST PÅ EXPRESSEN.SE/NÖJE
Annons:
Fler krönikor av Anders Nunstedt
Annons:
Senaste nytt
TV-KRÖNIKAN
Annons:
Annons:
MEST LÄST I DAG
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
Annons:
ISABEL ADRIANS BLOGG
TV-BLOGGEN
Annons:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
MODEBLOGGEN
Annons:
WEBBTEST
NÖJE
WEBBTEST
WEBBTEST
WEBBTEST
Senaste nytt
Annons:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader