ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kontoutdrag nytt bevis mot artister

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer

STOCKHOLM. Rättegången mot Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck fortsätter på tisdagen. Artisterna misstänks ha mottagit svarta pengar för en lång rad framträdanden runt om i Sverige.

På tisdagen fortsatte rättegången mot de kända artister som åtalas i skattehärvan kring bokaren Bruno Tillander. Enligt Tillander skall Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck ha fått svart betalning för en lång rad framträdanden på köpcenter runt om i landet under åren 2006 och 2007. Bruno Tillander påstår att han givit artisterna flera hundra tusen kronor vardera under de aktuella åren. Pengarna skall ha överlämnats i kuvert till artisterna efter deras uppträdanden.

Ny bevisning

När tisdagens förhandlingar inleddes presenterad åklagare Arne Fors ny bevisning i form av utdrag från det konto Tillander skall ha använt för sina affärer. Med kontoutdragen vill åklagaren bevisa att Bruno Tillander gjort stora uttag för att kunna ge artisterna kontanter vid tiden för framträdandena. Åklagaren har också visat upp en lång rad fakturor som Bruno Tillander ställt ut till köpcenter för uppträdanden med artisterna i samband med skivsigneringarna.

På tisdagen förhördes Magnus Carlsson och hans advokat Per E Samuelsson gav en bild av konserterna som skiljer sig från Bruno Tillanders. Han hävdar att Magnus Carlsson gjort uppträdandena för att sälja skivor.

– Alla de fakturor som åklagaren har gått igenom har en sak gemensam, de har Magnus Carlsson aldrig sett. De finns inte för artisten, sade Per E Samuelsson.

Magnus Carlsson medger att han fått betalt, men inte i den omfattning som Bruno Tillander påstår.

– Det jag har fått är en klumpsumma, men de har sagt att det är för resan eller tågbiljetten, sade han i rätten.

Olika versioner

Under den första rättegångsdagen förhördes Martin Stenmarck. Han och Bruno Tillander gav skilda versioner av vad som hänt. Stenmarck medger att han fått kuvert med pengar från Bruno Tillander, men sade i rätten att det rörde sig om mindre belopp som ersättning för resor och omkostnader.

Sångaren vill heller inte kalla uppträdandena för riktiga konserter, utan menar att det handlat om marknadsföring i samband med skivsigneringar.

Artisterna misstänks för skattebrott alternativt vårdslös skatteuppgift. Bruno Tillander är misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott och riskerar minst sex månaders fängelse. Bruno Tillander är misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott och riskerar minst sex månaders fängelse.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: