ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
I "Bonde söker fru" hittade Klas Karlsson kärleken i Sandra Olsson: "Det var något med kemin som bara inte gick att motstå." Foto: Olle Sporrong
I "Bonde söker fru" hittade Klas Karlsson kärleken i Sandra Olsson: "Det var något med kemin som bara inte gick att motstå." Foto: Olle Sporrong

Klas och Sandra glada över att slippa smyga

ANNONS:
FAKTA

Klas Karlsson

Ålder: 37.

Gör: Skogsbonde. Hjälper även sin far som är köttbonde.

Bor: Krokek, Kolmården.

Familj: Mamma, pappa, två syskon, två katter.

Sandra Olsson

Ålder: 35.

Gör: Utbildad lärare, jobbar som konsumentrådgivare, driver egen dansskola som hon ”tar med sig” till Kolmården. Ska bygga en butik på Klas gård där hon ska sälja danskläder.

Bor: Flyttar från Malmö till Krokek, Kolmården, i dagarna.

Familj: Mamma, pappa, två halvsyskon och en häst.

Visa merVisa mindre
Andra bönder som lyckats i kärlek:

2006

Mikael Larsson, 49, och Marita Carlqvist, 52.

Götene.

Gifte sig i tv.

Andreas Vestesson, 34, och Jessica Ax, 31.

Vikbolandet, Norrköping

Gifta och ett barn.

2007

Anders Jönsson, 34, och Isabel Ornby, 29.

Aspåker, Dalarna.

Gifta och två barn.

2008

Magnus Englund, 34, och Emma Karlsson, 26.

Köping.

Gifte sig i tv. Ett barn.

Separerade förra sommaren. Fortfarande gifta, relationsstatus i dag oklart.

2009

Thilde Höök, 30, och Stefan Blomqvist, 31.

Tierp.

Fick barn i augusti.

2011

Fredrik Holm, 25, och Therese Hall, 24.

Gotland.

Förlovade. Väntar barn i januari.

Pär-Ola Nyström, 38, och Louise Löfgren, 30.

Fjugesta, Närke.

Gifte sig i tv.

Har varit lite struligt. Relationsstatus i dag oklar.

Per-Olov Johnsson, 53, och Susanne Ytterborn, 52.

Karlsborg, Västra Götaland. Hon bor kvar i Täby tills vidare.

Gifte sig i augusti.

Visa merVisa mindre

Bonden Klas Karlsson hade varit singel i 10 år när han utan sin vetskap blev anmäld till ”Bonde söker fru”. Nu har Sandra Olsson flyttat in på hans bondgård och kärleken blommar för fullt.

För Söndag visar de upp sitt julpyntade hem.

– Jag har hittat min drömman! säger Sandra och överöser Klas med pussar.

Det är nu ganska exakt ett år sedan som TV4 ringde hem till Klas Karlsson, 37, och undrade om han ville vara med i det populära tv-programmet ”Bonde söker fru”. Själv förstod han ingenting utan trodde det var någon försäljare.

– Jag satt och körde lastmaskinen och fick en chock när jag till slut förstod vad det var. Men jag behövde bara fundera i en halvtimme innan jag bestämde mig för att det var en kul grej!

Det visade sig senare vara en granne och vän boendes lite längre bort som anmält honom i smyg. En hästtjej som Klas brukar hjälpa ibland. Hon tyckte att han behövde en fru som kunde ”styra upp” lite där hemma.

– Men hon sa aldrig någonting. Jag avslöjade henne förra julen när jag hälsade på och pratade om programmet. Jag märkte då att hon blev lite röd i ansiktet och frågade om det var hon, haha.

"Skulla aldrig anmäla mig själv"

Men där och då tog han det mest med en klackspark och hade inga större förväntningar alls.

– Det roliga är att folk hade skämtat om att jag borde vara med i ”Bonde söker fru” eftersom jag varit singel så länge. Men jag skulle aldrig anmäla mig själv!

Trots att Klas fick brev från 200 kvinnor hade han inte några problem att välja ut åtta brev av tjejer som han ville träffa i verkligheten. Han säger att han kände vilka som skrev med hjärtat. En av dem var Sandra Olsson, 35, som blev utvald ”trots att hon var en storstadstjej”.

– Bilden på henne visade även såna där stora hus, vad heter det? inte skyskrapor, höghus, haha. Jag tänkte att vi kanske är för olika.

Trots det var det något med henne och brevet som lockade. Och det kände han än mer när de för första gången möttes i verkligheten.

– Ska jag vara riktigt ärlig så var en annan tjej storfavoriten från början, men när jag såg Sandra på slottsgården i början av sommaren kände jag något extra i kroppen.

Gav alla tjejerna samma chans

Sandra å sin sida berättar att när hon såg Klas presentation i tv var hon bara tvungen att skriva för att ta reda på ”vad som dolde sig bakom den allvarliga blicken”.

– Det kändes som att det fanns så mycket mer i Klas än vad han visade. Klart att man inte kan bli kär i någon på tv, men där blev jag väldigt intresserad av att få veta mer om honom.

De pussas, tar på och tittar på varandra hela tiden. Att de är mycket kära går inte att ta miste på.

I slutet av juni flyttade fyra tjejer hem till Klas gård i Kolmården. Han poängterar att han var mycket noga med att ge alla tjejerna samma chans. Och varken han eller Sandra hade sagt något till varandra om vad de kände.

– Jag var väldigt neutral från början och ville inte fokusera på någon, säger Klas. Och när vi kom hem till mig så tänkte jag att nu börjar jag om från noll.

Efter halva tiden på gården menar de båda att de hade ”koll på läget”. Då visste de vad de ville. Och de ville samma sak.

– Det var något med kemin bara som inte gick att motstå, säger Klas och tittar ömt på Sandra.

"Alla visste"

Men de kunde inte säga något. Och fick hålla inne alla känslor. Tills Sanna, som tillsammans med Sandra var kvar till slutet, fattade läget och konfronterade Sandra.

– När kärleken bara blommar, vad ska man göra? berättar Sandra. Först gick Sanna till mig och sa att ”jag är inte blind, jag vet...”. Sedan gick hon och sa det till TV4. Alla visste och vi fick spela för att göra bra tv.

Från att ha haft två tv-team på femton personer, massa utrustning och fyra olika tjejer boendes i huset stod nu Sandra och Klas ensamma kvar.

– De drog på 20 minuter, det var verkligen som ett vakuum, säger Klas. Sedan åkte även Sandra hem på kvällen. Två dagar, riktigt långa sådana, dröjde det innan vi sågs på Arlanda.

"Fanns inga tveksamheter"

På kärleksresan till Irland fick de för första gången umgås själva, om än bara några timmar i taget.

– Då kände jag att allt var solklart, det fanns inga tveksamheter kring att jag hade valt rätt. Direkt efteråt följde jag med Sandra hem till Malmö och blev kvar en hel vecka. Då bestämde vi oss att vi kör racet och flyttar ihop!

I dagarna flyttar Sandra in i Klas nyrenoverade hus utanför Kolmården. Båda är spända av förväntan och när Söndag är på besök för att se hur livet är efter att tv-kamerorna lämnat gården har de julpyntat tillsammans. Klas är glad och skrattar mycket.

– Jag är så imponerad att Sandra släpper Malmö med kompisar, mamma och jobb. Det är ju ingen liten grej, men jag tycker så klart att det är helt underbart.

Men för Sandra har det aldrig funnits någon tvekan om att flytta.

– När jag såg Klas på tv kollade jag inte ens var han bodde. Kände att det var sekundärt. Bo kan man väl göra var som helst men äkta kärlek växer inte på trän, det får man vara rädd om. Det handlar inte om att offra sig, det handlar om vad man får i stället.

Har slutat smyga

Och framför allt kan de sluta smyga nu. Att göra saker ihop utanför gården har inte varit det enklaste. De har fått vakta varje steg sedan programmet började sändas i september.

– Grannarna hos mig har vetat men de säger inget, berättar Klas. Huvudsaken är att det inte kommer på Facebook för då sprider det sig som en löpeld i Sverige, så kameror måste vi passa oss för.

Odlade skägg

Mesta tiden har därför tillbringats på Klas gård. Och när de har gått på bio har den ena fått gå in först och den andra komma sen när ljuset släckts.

– Och kepsarna på, säger Klas. Ändå har jag lagt benen på ryggen några gånger och så har vi fått ses några kvarter bort. Det har alltid varit någon som sett oss och velat fota. I längden blir det jävligt jobbigt.

Under en period odlade Klas till och med skägg och hade keps och solglasögon på sig. När han var i Malmö trodde Sandras grannar att han var den nya vaktmästaren.

– De hade sett honom stå nere i porten och fixa min cykel och sista gången var det faktiskt en tant som frågade om han kunde laga hissen också, haha. Men det blir svårare och svårare att hålla det hemligt.

– Vi hade inte velat ha det så här mycket länge till, fortsätter Sandra som nu längtar efter att kunna gå och hålla sin käresta i hand utan att bry sig om någon ser.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: