Kanye West ville inte bli intervjuad.
Kanye West ville inte bli intervjuad.
Kanye West.
Kanye West.
Gästerna i programet.
Gästerna i programet.

Kanye West ville inte intervjuas av Skavlan

Publicerad

LONDON. Kanye West gästar Skavlan i morgon.

Det fanns förhoppning om en intervju.

Skavlan fick nöja sig med en sång.

Megastjärnan Kanye West är varje intervjuares dröm. Eller mardröm.

Ett möte med artisten/modedesignern/Kim Kardashian-maken kan liksom sluta lite hursomhelst.

Och det finns alltid saker att tala om. Som ryktena att det redan knakar i äktenskapet - de gifte sig i maj i fjol.

Eller Kanye Wests halvrepris nyligen på Grammy galan när han vände halvvägs uppe på scen när Beck tog emot sin Grammy. Det påminde onekligen om hans beryktade entré under MTV-galan 2009 när han avbröt Taylor Swift.

Kanye West besökte London i veckan och det var förstås ett scoop modell större för Skavlan att kunna boka upp honom. Han är en av de bäst säljande och mest prisade artisterna någonsin.

– Vi hade förhoppningar om en intervju också, men Kanye West ger inga intervjuer alls under sitt Europa-besök, berättar en av Skavlans medarbetare inför showen som spelades in i London.

– Men man vet ju aldrig vad som händer.

Dök upp

Nåväl, Kanye West dök i alla fall upp. Och studiopubliken fick till stort jubel se honom framföra ”Only one” två gånger i stället för en. Första försöket gick inte som han ville.

– Kanye var väldigt hygglig, tycker jag, men som konstnär är han härligt kompromisslös, säger Fredrik Skavlan efter mötet.

– Att se honom arbeta under provspelningen var oförglömligt. Han ville ge en unik visuell inramning, nästan som en konstperformance, och han är verkligen inte en person som gör saker lättvindigt. Men i gengäld blir det ju väldigt bra.

Och Skavlan kunde också glädja sig över att gästuppställningen denna afton var rätt okej, även utan en intervju med Kanye West.

"Tre programledare"

Intervjuaren gästades av bland andra journalisterna Niclas Hammarström och Magnus Falkehed som berättade om sin fångenskap i Syrien.

Där fanns också förra Spice Girls medlemmen Geri Halliwell och författarinnan Helen MacDonald.

Och så slutligen mannen som nästan tog över showen från Skavlan – den brittiske komikern Ricky Gervais.

– Med Ricky Gervais och Geri Halliwell i rummet samtidigt så behöver man inte bekymra sig om pinsamma tystnader, säger Fredrik Skavlan.

– Det kändes snarare som om vi var tre programledare. Det var en av mina roligaste kvällar på jobbet, efter en gripande inledning av Niclas Hammarström och Magnus Falkehed.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida