Sångerskan Vanity har gått bort.
Sångerskan Vanity har gått bort.
Hon sjöng i bandet "Vanity 6".
Hon sjöng i bandet "Vanity 6".
Hon blev 57 år gammal.
Hon blev 57 år gammal.

Kända sångerskan död – hon blev 57 år

Publicerad

Den kanadensiska sångerskan Vanity är död, skriver TMZ.

Sångerskan var frontfigur för 80-tals bandet "Vanity 6" och har bland annat turnerat med världsstjärnan Prince.

Vanity, eller Denise Katrina Matthews som var hennes riktiga namn, blev 57 år gammal.

Denise Katrina Matthews är mest känd för världen som sångerskan Vanity, som var en av medlemmarna i "Vanity 6". Bandet fick en stor hit i början på 80-talet med låten "Nasty girl" som producerades av superstjärnan Prince.

 

LÄS MER: David Bowie kremerades i hemlighet

 

Samarbetet med världsstjärnan ledde till att bandet fick följa med Prince på turné i slutet på 90-talet. Men strax efter det valde Vanity att lämna sin grupp för att fortsätta med en egen solokarriär.

Medverkat i filmer

Efter några mindre lyckade år i musikbranschen valde Vanity i stället att sadla om och satsa på film. Hon har bland annat medverkat i filmer som "The last Dragon" och "Action Jackson".

Efter ytterligare en tid valde Vanity att lämna rampljuset i Hollywood helt för att i stället bli kristen på heltid. Enligt den amerikanska nöjessajten TMZ jobbade hon bland annat en del i sin lokala kyrka i USA, något som hon fortsatte med ända fram till hennes död.

 

LÄS MER: Så hyllas döda skådespelaren av stjärnorna

 

Vanity, eller Denise Katrina Matthews som var hennes riktiga namn, blev 57 år gammal. Enligt TMZ ska hon ha dött efter att hon under flera år har haft problem med en av sina njurar.

Sångaren avled under måndagen på ett sjukhus i Kalifornien, USA, omgiven av sina nära och kära, skriver den amerikanska nöjessajten.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida