ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Här på Stureplan i Stockholm greps den kända artisten. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Här på Stureplan i Stockholm greps den kända artisten. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Känd svensk artist dömd för knarkbrott

ANNONS:

Artisten greps av polis på en högprofilerad Stureplanskrog.

Ett urinprov visade att artisten brukat narkotika - och i en väska hade han narkotikaklassade tabletter och ett visitkort från polisen med spår av narkotika på.

Nu har domen fallit. Artisten döms för ringa narkotikabrott och får böta 10 500 kronor.

En polispatrull på spaning på Stureplan reagerade över att artisten betedde sig underligt. Han hade stora pupiller, spretiga fingrar, ofrivilliga käkrörelser och kraftiga humörsvängningar.

Artisten har tidigare fällts för narkotikabrott, och poliserna tog med sig artisten och förde honom till polisstationen för kroppsbesiktning. Han fick lämna ett urinprov som visade spår av THC, som finns i hasch och cannabis.

Pulverrester

Polisen hittade också narkotikaklassade tabletter och ett misstänkt pulver i en liten väska, i artistens necessär. Tabletterna och pulvret visade sig innehålla det centralstimulerande medlet metylfenidat, ett amfetaminliknande preparat.

Dessutom hittades plastburkar av en typ som används för att krossa tabletter och kokainstenar i artistens väska. På båda burkarna fanns vita pulverrester som testades positivt för kokain. Dessutom fann man rör gjort av sedlar, ett hoprullat visitkort från Stockholmspolisen och ett hoprullat boardingkort med kokainrester.

– Det är patetiskt, jag brukar inte kokain, sade artisten till polisen vid gripandet.

Artisten lämnade under förundersökningen en läkemedelsförteckning till polisen, där det framkommer att han regelbundet får ritalin utskrivet av läkare. Ritalin innehåller metylfenidat.

Har ingen förklaring

Tabletterna som beslagtogs har därefter skickats tillbaka till artisten.

Det drogpositiva urinprovet hade artisten ingen förklaring till.

Artisten greps i september 2011, åtal väcktes i början april 2012, och i dag föll domen. Artisten ska betala 10 500 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott, dessutom 500 kronor i avgift till brottsofferfonden.

I samband med åtalet sökte Expressen artisten. Artisten avböjde dock att kommentera misstankarna.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: