Jerry Williams hyllas av publiken på Scalateatern.
Jerry Williams hyllas av publiken på Scalateatern.
Jerry Williams. Foto: Henrik Jansson
Jerry Williams.  Foto: Henrik Jansson

Jerry Williams osar av spelglädje och rock

Publicerad

Trodde Jerry Williams verkligen själv att han kunde hålla sig ifrån rocken?

På premiären fullkomligt osar han av spelglädje.

Nej, Jerry Williams var aldrig redo för pensionärslivet. Att sitta på en balkong i södern med en “garre” var aldrig något alternativ, som han säger. Bättre att komma in till stan och lira.

Och lirar gör han, med ett följsamt åttamannaband plus kör och med en fullständig kärlek till rock’n’roll från förr.

Tack och lov blir en kväll med Jerka aldrig nostalgisk på ett bättre förr-vis. Istället tar han famntag om de gamla låtarna och släpper sedan aldrig taget. Mest tror jag han har saknat känslan av att stå på scen och känna hur sologitarristen smyger sig fram och går loss. Jerka blundar och pekar, gapar med munnen på ett Jerry Williams-vis och går liksom in i svänget framför våra ögon. Det är en häftig upplevelse.

Jerry Williams hyllas av publiken

Han har aldrig varit en riktigt stor sångare, däremot en sångare med mycket känsla. I avslutande “En vintersaga” viker han sig nästan dubbel för att förmedla vemodet. Tempot är högt och pauserna mellan låtarna få. Italienska gamla örhängen, Chuckens låtar och egna hits, alla virvlar förbi. Han hade gärna fått vika än mer tid på att prata till publiken, för det gör han bra.

Om det handlat om någon annan artist som först tagit stort farväl till sin publik hade comebacken kanske känts mer tröttsam. Men nu har vi att göra en showman som bara ska stå däruppe.

I slutet står han i linne med en handduk om halsen, med händerna på knäna medan publiken hyllar sin hjälte. Så tittar han upp och ler.

Tänk att det här fortfarande kan vara så kul.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida