ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Division Of Laura Lee David Fransson, Håkan Johansson, Jonas Gustafsson och Per Stålberg tillsammans med sonen Emanuel jobbar ihop med Lytle (med mössa i mitten). Foto: Anders Ylander
Division Of Laura Lee David Fransson, Håkan Johansson, Jonas Gustafsson och Per Stålberg tillsammans med sonen Emanuel jobbar ihop med Lytle (med mössa i mitten). Foto: Anders Ylander

Jason Lytle skrev ett beundrarbrev

ANNONS:
FAKTA

Född: 1969. Bor: I Montana, USA. Yrke: Musiker med en tidigare framstående skateboardkarriär. Bakgrund: Var ledare för Grandaddy (1992- 2006). Därefter har han jobbat med sin solokarriär. Debutalbumet "Yours truly, the commuter" kom 2009. Aktuell: Med konsert i kväll på Pustervik i Göteborg samt inspelningar med Division Of Laura Lee under en tio dagar lång vistelse i Göteborg.

Visa merVisa mindre
GÖTEBORG. Han mejlade ett beundrarbrev till Division Of Laura Lee. Fick sedan göra en video till gruppen. Nu är han i Göteborg för att spela in med Göteborgsbandet .
- De har energi, låter både melodiskt och förvirrat. Jag gillar det, säger Jason Lytle, förre Grandaddysångaren, som i kväll passar på att spela på Pustervik.
Han blev förtjust i Division Of Laura Lees andra album "Das not compute" 2004. Mejlade ett beundrarbrev och bandet och Jason Lytle höll kontakten.
- De påminde om tidiga Pixies, som jag lyssnade på väldigt mycket då jag var ung. Där finns mycket energi samtidigt som det är både melodiskt och förvirrat, säger han.
När gruppen sedan hade som projekt att hitta en videomakare till varje låt på senaste plattan "Violence is timeless" (2008) skickades bud till Jason Lytle, som tog sig an Division Of Laura Lees "3 guitars".
- Åh, det var kul. Men det blev en rätt usel video, skrattar Jason Lytle.
Nu är han i Göteborg för att spela in med Division Of Laura Lee, som håller på att jobba med sitt nya album.

Väldigt öppet

- Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra. Det är väldigt öppet. Men de har några låtar som jag ska fokusera på och de kommer hjälpa mig med någon låt. Det kommer bli grymt att jobba med ett bra liveband, säger han entusiastiskt.
- Vi har hållit på med inspelningarna i två veckor. Det känns som om vi är mer öppna än tidigare. Även om vi kanske inte var helt slutna tidigare, säger Per Stålberg i Division Of Laura Lee.
När Jason Lytle är i Göteborg passar han också på att spela.

Bara han själv

I kväll, på Pusterviksbaren, blir det bara han själv på scen.
- Ja, hittar jag ett piano får jag lite sällskap. Annars blir det bara en trummaskin, en gitarr och jag, säger han.
Vad kommer du spela: Grandaddylåtar, solomaterial eller nytt?
- En mix av all det där, faktiskt, skrattar han.
Vad jag förstår är du en hängiven skatare, kommer du åka med Division Of Laura Lee?
- Ja, faktum är att jag nog är än mer framstående skatare en musiker. Vilket kanske inte så många vet. Men planen är att vi ska till Area 51, som lär vara norra Europas skatehall, säger han.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: