RAGLADE OMKRING. Ingvar Oldsberg ger Robert Wells en klapp på kinden efter konserten på Baldersnäs. Oldsberg uppträdde märkbart berusad, sluddrade och pratade otydligt och hade svårigheter att ta sig upp på scen. Det var bara dumt att kombinera de där tabletterna med några virrar, säger han ångerfullt i dag.
RAGLADE OMKRING. Ingvar Oldsberg ger Robert Wells en klapp på kinden efter konserten på Baldersnäs. Oldsberg uppträdde märkbart berusad, sluddrade och pratade otydligt och hade svårigheter att ta sig upp på scen. Det var bara dumt att kombinera de där tabletterna med några virrar, säger han ångerfullt i dag.

Ingvar Oldsberg stupfull på scenen

Publicerad
Uppdaterad
BALDERSNÄS. Inför tusentals åskådare på Baldersnäs i Dalsland uppträdde Ingvar Oldsberg så berusad att han knappt kom upp på scen.
- Han raglade omkring och sluddrade - ibland hörde man inte vad han sa, berättar en åskådare.
- Jag ångrar det till tusen, säger Ingvar Oldsberg.
Robert Wells konsert i söndags kväll var årets sista utomhusevenemang på Baldersnäs, utanför Dals Långed. Efter konserten, vid åttatiden, skulle Ingvar Oldsberg lotta ut en weekendresa - men så fort han började prata blev det uppenbart att han var märkbart berusad.

Kom av sig flera gånger

- Han hade stora problem att komma uppför trappan till scenen, han kröp nästan upp. Sedan raglade han omkring och sluddrade. När han höll tal kom han av sig flera gånger och stirrade tomt in i publiken, säger en av åskådarna. När Oldsberg skulle dra vinnaren i lotteriet ropade han ut ett namn - sedan upptäckte man att den personen svarat fel och en ny vinnare fick koras. Därefter började han sjunga "Are you lonesome tonight". - Alla i publiken tyckte det var pinsamt och många reste sig och gick. Killarna vid mixerbordet reagerade starkt och undrade vad han höll på med, berättar ett annat ögonvittne.

Starka tabletter

När Expressen pratar med Ingvar Oldsberg dagen efter är han ångerfull. - Jag går nämligen på riktigt starka tabletter för min prostata - och så var det så dumt att jag parade det med ett antal whisky under föreställningen. Jag ångrar det till tusen och det är lite omdömeslöst att jag tar det ihop med tabletterna, säger han. Vad är det för tabletter? - Antibiotika, förtunnande och blodtryckstabletter. Genom åren har det gått många rykten om att du har alkoholproblem - vad säger du om det? - Det där går i perioder, när det är mycket och man har grejer runt omkring sig. Jag är ju sån att jag kan säga nej till alltihop, men ska jag ta en så tar jag hellre tre eller fyra, så är det nog.

"Jag är för bra kompis"

- Men däremot känner jag inte att jag i någon kontinuitet skulle ha några större problem för jag kan lika gärna säga nej, säger Ingvar Oldsberg. Expressen bad i går Robert Wells om en kommentar, men han avböjde. - Jag är för bra kompis med Ingvar för att uttala mig om det här, säger han.
Tina Lagerström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag