Fr.v. Adam Duvå Hall, Danmark, programledaren Christer Björkman, Per Sundnes, Norge, Thomas Lundin, Finland, Charlotte Perrelli, Sverige och Eirikur Hauksson, Island. Foto: Mark Earthy/SVT
Fr.v. Adam Duvå Hall, Danmark, programledaren Christer Björkman, Per Sundnes, Norge, Thomas Lundin, Finland, Charlotte Perrelli, Sverige och Eirikur Hauksson, Island. Foto: Mark Earthy/SVT

Inför Eurovision

Publicerad
Uppdaterad
Under fyra fredagskvällar, med start 13 april, får tv-tittarna tillsammans med en nordisk panel ta del av årets bidrag i Eurovision Song Contest.

 I de tre första programmen presenteras bidragen som tävlar i semifinalen den 10 maj. I det fjärde och sista programmet presenteras de 14 bidrag som är direktkvalificerade till finalen.
Programledare för detta nordiska samarbete är Christer Björkman och i panelen sitter Charlotte Perrelli, Sverige, Thomas Lundin, Finland, Adam Duvå Hall, Danmark, Per Sundnes, Norge och Eirikur Hauksson, Island.


Panelmedlemmar och programledare:

Charlotte Perrelli har sällat sig till den exklusiva skara som vunnit Eurovision Song Contest för Sverige. Året var 1999 och låten hette Take me to Your Heaven.

Thomas Lundin
är välkänd programledare och redaktör i Finland. Han har jobbat på YLE sedan 1994 och gjort allt från nyheter, aktualiteter och familjeprogram till galor och schlagerfrågesporter.

Adam Duvå Hall är radioman och programledare i Danmark, bland annat för Grand Prix, den danska motsvarigheten till Melodifestivalen.

Per Sundnes är Oslo-bo och arbetar som programledare, producent och manusskribent på norska NRK. Han har gjort intervjuprogram med bland andra Madonna, U2 och David Bowie och från och med i år är han norska televisionens kommentator för Eurovison Song Contest.

Isländske musikern och artisten Eirikur Hauksson beskriver sig själv som en något schizofren typ: Lugn privat, men älskar uppmärksamheten som scenartist. Hur det är med detta kan tv-tittarna själva avgöra eftersom han både är med i Inför-panelen och tävlar för Island i årets Eurovision Song Contest.

Christer Björkman, som från början är utbildad frisör, slog igenom 1985 med debutskivan Våga och vinn. Det riktigt stora genombrottet lät dock vänta på sig ända till 1992 då han vann Melodifestivalen med ”Imorgon är en annan dag”. Sen dess har han haft fullt upp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag