Nina Wahlin Foto: TV4
Nina Wahlin Foto: TV4
Morgan Lindström Foto: TV4
Morgan Lindström Foto: TV4

Ilskan mot "Farmen"- Nina: 'Hobby-gestapo'

Publicerad

Nina Wahlin är veckans storbonde i TV4:s "Farmen".

Nu ilsknar andra deltagare till mot hennes ledarskap - och Morgan Lindström riktar en känga åt storbonden.

– Efter 24 timmar med Nina är mitt hat mot feminister ännu högre, säger Morgan Lindström.

Nina Wahlin lämnade i förra veckan Sörgården för att bli storbonde på farmen.

Men hennes ledarskap verkar inte uppskattas av de andra deltagarna.

– Nina jag lämnade på Sörgården tyckte jag om jättemycket. Men Nina som är här nu är en "hobby-gestapo", som sitter över axeln. I slutändan är det bara irriterande för allihop. Många som är här är individuella människor och kan arbeta själva, de behöver ingen axelsittare, säger Anton Tsvetkov i programmet.

 

LÄS MER: Lögnen efter bajskuppen i "Farmen"

 

Han är inte den enda som är missnöjd. Morgan Lindström säger i "Farmen" att Nina Wahlin "förvärrar" bilden av feminism.

– Efter 24 timmar med Nina är mitt hat mot feminister ännu högre. Jag har aldrig gillat feminister, bara "vi måste ha mer kvinnor i toppen med välbetalda jobb", jo, men det är bra. 99 procent av alla sopåkare är karlar, men ta ni de fina jobben så jobbar vi på här, säger Morgan Lindström och fortsätter:

– Ska vi ha det jämställt ska vi ha det hela vägen. Nina har absolut inte förbättrat den bilden, det luktar tallkottar och orakade armhålor. Nej tack.

 

LÄS MER: Bröstpaniken som TV4 aldrig visade

 

Nina Wahlin har i TV4-dokusåpan "Farmen" delat in de andra tävlande i olika grupper, med en huvudansvarig för varje uppgift.

– Jag har känt in gruppen, vilka som trivs med vilka och så vidare. Det är väldigt tydligt att Camilla och Robin trivs superbra ihop. Sedan har vi Anton som så otroligt mycket såg fram att träffa Morgan. Det är ett fantastiskt gäng som arbetar mycket själva. Jag tycker att ledarskapet fungerar, säger hon.

Men konflikterna riskerar nu att trappas upp bland de andra deltagarna.

– Det hänger i luften att det är början till myteri mot Nina tror jag, säger Fredrik Rosenkvist.

"Farmen" sänds 19.30 i TV4.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida