"På ett sätt var det här bra"

Publicerad
Uppdaterad
Den här dansen gick inte hem.
Linda Lampenius och Daniel da Silva tvingades lämna "Let´s Dance" efter en tango.
- Nu har jag äntligen tid för min Martin och vårt bröllop, säger hon till Expressen.se.
Hon led av sviterna av en fotskada hon ådrog sig i genrepet inför förra programmet.
Kanske var det avgörande.
För när juryn skulle bedöma Linda Lampenius och Daniel da Silvas tango var det mycket tal om det sviktande fotarbetet.
– Fötterna var inte med, och det här var för lite tango, säger Dermot Clemenger i programmet.
Tony höll med:
– I kväll var ditt fotarbete inte bra.

Daniel hyllar

Men Linda Lampenius deppar inte allt för mycket – utan ser framåt mot en mycket stor händelse.
– Jag har tränat så in i helsike. Men på ett sätt var det här lite bra för nu har jag äntligen tid för min Martin och vårt bröllop, säger hon.
Hon fortsätter:
– Jag är inte så besviken. Men visst är det tråkigt att lämna alla underbara människor.
Daniel da Silva kan bara buga åt sin adept.
– När jag ser tillbaka på det som vi har gjort tänker jag på hur fantastiskt duktig Linda har varit. Och jag tyckte att vi var grymma nu också, så på det viset känns det lite surt, säger han till Expressen.se.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida