Nu är det färdigrenoverat för Morran och Tobias. Foto: SVT
Nu är det färdigrenoverat för Morran och Tobias. Foto: SVT
Nu är det färdigrenoverat för Morran och Tobias. Foto: SVT
Nu är det färdigrenoverat för Morran och Tobias. Foto: SVT
Huset brann ner helt till grunden. Foto: Stefan Johansson
Huset brann ner helt till grunden.  Foto: Stefan Johansson

Huset från tv-serien totalförstört i brand

Publicerad

Nu är det färdigrenoverat för Morran och Tobias.

Under natten mot lördag brann det nedgångna huset där den populära SVT-serien med samma namn spelades in, skriver Aftonbladet.

– Det finns inte mycket kvar av byggnaden, säger Patrick Johansson på Södertörns brandförsvar till tidningen.

SVT:s humorserie Morran och Tobias, med Robert Gustafsson och Johan Rheborg i rollerna, blev snabbt en succé när den började sändas 2014.

Det extremt nedgångna huset som modern och den vuxne sonen bor i är central i serien. Med fraser som "det draaar" och "varför funkar inte saker här" har Morrans vardagsbekymmer nått närmast kultstatus hos en stor publik. Samtidigt har sonen, ofta med motsatt effekt, försökt reparera och renovera.

Nu är det slut.

På natten mot lördag brann huset ned till grunden, skriver Aftonbladet.

– När vi kom fram var övervåningen på huset helt övertänd. Vi fick inrikta oss på att hindra branden från att sprida sig till andra fastigheter i området, säger Patrick Johansson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund till tidningen.

Efter att serien spelades in har villan varit övergiven.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida