Petra Mede dissade David Hasselhoff på Guldbaggegalan. Foto: Patrik C Österberg/All Over Pre
Petra Mede dissade David Hasselhoff på Guldbaggegalan.  Foto: Patrik C Österberg/All Over Pre
David Hasselhoff kallar nu Petra för skitstövel på sin Twitter.
David Hasselhoff kallar nu Petra för skitstövel på sin Twitter.

Hasselhoff om Petra Mede: "Skitstövel"

Publicerad

Petra Mede hånade David Hasselhoff på Guldbaggen.

Nu slår "The Hoff" tillbaka mot programledaren.

"Skitstövel", skriver han på Twitter.

Han kom, han mimade, han drog.

Under gårdagens Guldbaggegala var David "The Hoff" Hasselhoff på besök i Stockholm för att framföra ledmotivet till "Kung Fury", som vann en Guldbagge för bästa kortfilm.

Men redan innan David Hasselhoff, som mimade sig igenom låten, gick upp på scen hann han med att bli hånad av Petra Mede.

Det var i programledarens öppningstal som hon passade på att pika David Hasselhoff.

– Som ni märker är det många kända ansikten här. Men det är också många unga, lovande och ännu okända förmågor som kanske ännu inte nått det där stora genombrottet riktigt än, som till exempel du där kanske, säger hon och pekade på en David Hasselhoff som såg sur ut.

Petra Mede fortsatte:

– Du är också varmt välkommen hit, lycka till med det du vill göra i framtiden.

 

LÄS MER: Malin Levanons glädjevrål efter Guldbaggen

 

Efter "Baywatch"-skådisens framträdande dissades han återigen av Petra Mede.

– Tack Mr. Hasselhoff, det var en "upplevelse", att ha dig här, sa hon och harklade sig.

Den ironiska piken rev ned applåder.

David Hasselhoff om Petra Mede: Skitstövel

Enligt uppgift till Expressen valde David Hasselhoff att lämna Cirkus direkt efter galan. Senare tog han ut sin ilska mot Petra Mede på Twitter.

"Tack till programledaren som tryckte ner mig med sin kommentar om att det var en upplevelse att ha mig här... Skitstövel", twittrade David Hasselhoff.

Tweeten raderades senare men hann retweetas flera gånger.

 

LÄS MER: Fula gesten mitt under Guldbaggegalan

Lisa Aschan räckte långfinger

Den största snackisen på Guldbaggen 2016 blev dock regissören Lisa Aschan.

Det var när Gösta Reiland skulle gå upp på scen för att ta emot priset för bästa foto för filmen "Flocken" som det brast det för Lisa Aschan.

SVT filmade de andra nominerade och då kunde tittarna se hur Lisa Aschan, som regisserat "Det vita folket" som också var nominerad, pekade finger mot scenen.

Efteråt sa Lisa Aschan att hon var feltolkad.

– Jag blev jätteledsen att Linda Vassberg inte vann. Jag blev otroligt ledsen för det. Jag måste säga att jag är Sverige sämsta förlorare, säger hon.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida