Rolling Stones Foto: Insight Media / STELLA PICTURES
Rolling Stones Foto: Insight Media / STELLA PICTURES
Ron Wood och Mick Jagger Foto: Ramon Espinosa / AP
Ron Wood och Mick Jagger Foto: Ramon Espinosa / AP

Här landar Rolling Stones på Kuba

Publicerad

Här landar Rolling Stones på Kuba.

Bandets musik har tidigare varit förbjuden i landet - men nu ska de göra en historisk gratiskonsert.

Rolling Stones historiska konsert kommer äga rum natten mot lördagen, svensk tid, på sportarenan Ciudad Deportivo i Havanna.

Konserten är ytterligare ett historiskt steg mot ett liberalare Kuba, Fidel Castro förbjöd rockmusik redan 1961, och de statliga skivaffärerna vägrar fortfarande sälja "kapitalistisk" rockmusik från USA och Storbritannien. Tillgång till internet och utländska radiostationer är begränsad, så de kubaner som vill lyssna in sig på bandet inför konserten är hänvisade till piratkopierade eller insmugglade skivor och kassettband som säljs på svarta marknaden.

Över en halv miljon fans väntas komma till konserten, men eftersom det är gratis och inga biljetter har sålts är det svårt att ge en mer exakt publiksiffra.

Hälsning på spanska

Mick Jagger lade tidigare i veckan ut en hälsning på spanska på Youtube, riktad till de kubanska fansen:

"Vi är väldigt lyckliga över att vi ska spela för er! Vi har spelat på många fantastiska platser men den här konserten kommer att bli ett historiskt event för oss. Vi hoppas att det blir det för er också", sade han.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida