ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Här får Elisabet Höglund sparken

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer
Elisabet Höglund har fått sparken från "Förkväll".
Direkt efter sändningen i går kväll kallades programledaren till ett krismöte med en högt uppsatt TV4-chef - som då bad henne att ta "timeout":
- Jag hade ingen aning. Jag har fått sparken för första gången i mitt liv, säger programledaren som nu slutat med omedelbar verkan.
I gårdagens Expressen berättade Elisabet Höglund, 65, om hur hon senaste tiden upplevt att hon som den äldsta profilen i "Förkväll" -trion fått allt mindre plats medan framför allt Carin da Silva, 25, i stället lyfts fram mer och mer.
- Tanken med hela projektet var att ha tre kvinnor, från olika åldersgrupper, som skulle vara likvärdiga. Det var ju modigt av TV4. Men har det varit så? Nej, sa hon i artikeln i Expressen.
Den offentliga kritiken uppskattade inte TV4. Direkt efter sändningen i går kväll kallades hon utan förvarning in på ett rum
i samma byggnad som "Förkväll"-studion, mitt i centrala Stockholm. Där möttes hon av Ebba Adielsson, exekutiv producent på TV4. Elisabet Höglund är när Expressen träffar henne tårögd när hon berättar om vad som hänt bara minutrarna tidigare.

"De ville jag skulle ta timeout"

- Jag blev inkallad till ett rum på plan två och såg direkt att hon skulle säga något allvarligt, säger hon och rösten stockas.
- De sa att de ville att jag skulle ta en så kallad "timeout". Men det brukar ju i praktiken betyda att man har fått sparken. De ville att jag skulle ta timeout från måndag, men varför ska jag vara här tre dagar till?
- Det var ett knivhugg. Eller ett sabelhugg. Ett yxhugg. Nu går jag hem sa jag, och så gick jag. För gott.
Vad sa de var anledningen till att de ville att du skulle lämna programmet?
- Mina kritiska synpunkter. De väljer lugn och ro framför kompetens. Jakten på tittarsiffror är för dem så stark att de säljer sin själ på vägen. Jag kan inte vara en del av ett sånt program.
I kväll är det bara Carin da Silva och Yvonne Ryding i rutan.
- Ja jag antar det. Jag är i alla fall arbetslös.
Beskedet kom väldigt snabbt och oväntat?
- Ja verkligen. Jag hade ingen aning. Det kommer att bli ont om pengar framöver. Men jag har stått upp för mig själv och det är jag glad för. Det skulle inte förvåna mig om de redan har en ny programledare klar i stället för mig.
Hon är hela tiden nära tårarna.
- Jag har inte gråtit än, men jag kanske kommer att göra det
i kväll, säger Elisabet Höglund.

TV4: Ingen ersättare klar

Ebba Adielsson, exekutiv Producent TV4:
- Min uppfattning är inte alls att vi har gett henne sparken. Enligt min mening mynnade mötet ut i att hon tar en timeout. Hon har under en längre tid inte trivts i formatet och vi har fört en dialog de senaste två månaderna.
Hon spekulerar i att ni redan nu har en ersättare klar?
- Nej, inte alls. Det finns ingen ny runt hörnet.
Carin da Silva, som enligt Elisabet Höglund sista tiden profilerats som huvudprogramledare, valde i går kväll att inte ge några kommentarer.
- Det är upp till henne att tycka vad hon vill. Jag har inga kommentarer alls, säger hon.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: