ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
På semester. Familjen Andersson kom till Grekland till slut.
På semester. Familjen Andersson kom till Grekland till slut.

Här är den nya Sunefamiljen

ANNONS:
Premiär på juldagen

Namn: Sune i Grekland - all inclusive.

Regi: Hannes Holm.

Manus: Sören Olsson, Anders Jacobsson, Hannes Holm.

Producent: Patrick Ryborn.

I rollerna: William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundqvist, Julius Jimenez, Hanna ­Elffors Elfström, Julia Dufvenius, Erik Johansson, Feline ­Andersson, Kajsa Halldén.

Budget: 24 miljoner kronor.

Premiär: Juldagen.

Visa merVisa mindre
Andra versioner av sunes familj

1991

Andreas Hoffer var den allra första Sune i julkalendern "Sunes jul" 1991, som 1993 följdes upp av långfilmen "Sunes sommar. Resten av familjen spelades av Peter Haber (pappa Rudolf), Carina Lidbom (mamma Karin), Gabriel Odenhammar (Håkan) och Nina Almlöf (Anna).

 

2004

Leo Holm spelade Sune i långfilmen "Håkan Bråkan och Josef" samt i julkalendern "Håkan Bråkan" 2003. Resten av familjen spelades av Per Svensson (pappa Rudolf), Tintin Anderzon (mamma Karin), Axel Skogberg (Håkan) och Matilda Ragnerstam (Anna).

Visa merVisa mindre

GÖTEBORG. På juldagen är det dags för en ny Sune att kliva in på bioduken med "Sune i Grekland - all inclusive".

Men redan i går var det stor galapremiär på biograf Draken i Göteborg.

- Det var kul att spela Sune, för han är ganska lik mig, säger William Ringström, 12.

Redan 1991 kom första Sune, Andreas Hoffer, i julkalendern och dök även upp senare bland annat i långfilmen "Sunes sommar". Den andra Sune spelades av Leo Holm i julkalendern om lillebror "Håkan Bråkan" 2003.

- Jag hade inte sett någon av de tidigare filmerna och blev förbjuden att göra det innan inspelningen var ­färdig, förklarar William Ringström som nu efteråt sett "Sunes sommar".

"Nära böckerna"

Den här gången hamnar familjen på semester i Grekland där det som vanligt ska hända både komiska och dramatiska saker.

- Den här nya familjen känns väldigt nära böckerna. Jag märkte direkt att här har vi hittat familjen igen, säger Sören Olsson som tillsammans med Anders Jacobsson skrivit de populära böckerna.

Den övriga familjen utgörs av lillebror Håkan, Julius Jimenez Hugoson, pappa Morgan Alling och mamma Anja Lundkvist och Hanna ­Elffors Elfström spelar storasyster Anna. Och så förstås tjejtjusarens kärlek Sofie spelad av Kajsa Halldén.

"Svettades hemskt"

- När vi skulle pröva för rollen i skolan tog jag det mest på skoj. Några av mina skolkompisar, som läste teater ansträngde sig mycket mer. Så jag trodde knappast det var sant när jag fick rollen, säger William, som säger att han liknar Sune på nästan alla punkter.

- Fast vi har inte samma klädsmak. Jag skulle aldrig gå omkring i ett sånt linne som han har.

Inspelningen i Grekland var ett härligt äventyr, även om det var varmt.

- Jag svettades hemskt för jag var tvungen att ha både jacka och tröja på mig en hel dag, säger Håkan, det vill säga Julius Jimenez.

Det var under scenerna som skulle föreställa ankomst­dagen från Sverige som hela ensemblen fick spela in med varma kläder.

- Det var givande att spela med barnen. Jag var imponerad över hur koncentrerade de var i alla lägen, trots att det kunde vara besvärligt runtomkring, säger Anja Lundkvist.

"Böckerna är tidlösa"

Av de spontana publik­reaktionerna efter visningen på ett fullsatt Draken att döma håller familjen sin populära stil.

- Eftersom böckerna om Sune till större delen bygger på våra egna upplevelser som barn, tror och hoppas jag att de är tidlösa, säger förtfattaren Sören Olsson.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: