Här är de värsta skandalerna i "Sveriges mästerkock"

Publicerad

Det är dags för en ny säsong av "Sveriges mästerkock.

Genom åren har det uppstått en hel del skandaler – i form av snoppskämt, striptease, narkotikabrott, utskällningar, spott, blod och bluffar mot tittarna.

Här är 20 skandaler vi aldrig glömmer.

1. Per Morberg spottade ut en av deltagarnas rätter – kritiserades

Ur: "Sveriges mästerkock" 2011

Per Morberg spottade ut en av deltagarnas maträtter i ett avsnitt av den andra säsongens "Sveriges mästerkock". Men efteråt kritiserades han hårt av jurykollegan Leif Mannerström.

– Vi ska inte köra Gordon Ramsey-stuket. Jag tycker inte att det är bra. Jag vet inte varför Per gjorde så där. Jag tror att det var en engångsföreteelse, sa han då.

Per Morberg berättade senare för Expressen att han inte ens minns att han hade spottade ut maten framför tv-kamerorna.

– Jag jobbar så mycket så jag kan inte komma ihåg allting jag gör, sa han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag