Camilla Henemark och Dominika Peczynski är aktuella för Melodifestivalen. Om de ska vara med måste de sjunga live, något som gör artisterna lite nervösa. Foto: TV4
Camilla Henemark och Dominika Peczynski är aktuella för Melodifestivalen. Om de ska vara med måste de sjunga live, något som gör artisterna lite nervösa. Foto: TV4

Happy Hoes rädsla inför Melodifestivalen

Publicerad

Camilla Henemark och hennes nya band "Happy Hoes" tillsammans med Dominika Peczynski är aktuella för Melodifestivalen 2013.

Men en förfrågan skulle innebära ett litet dilemma för de två sångerskorna i gruppen - de får inte mima på scen.

- Det känns inte helt tryggt, säger Dominika i "Efter tio" i TV4.

Nybildade bandet "Happy Hoes" med Camilla Henemark, Dominika Peczynski och Miss Inga är aktuella för Melodifestivalen 2013. Men om de ska ställa upp är ett av kraven att de måste sjunga live på scen - och inte mima.

Vetskapen om detta gör bandet lite nervösa.

- Det känns inte helt tryggt, säger Dominika till Malou von Sivers i "Efter tio" på TV4.

"Gått igenom en maskin"

I programmet framför gruppen sin nya jullåt och efter framträdandet berättar de att deras röster kan behövas tvättas lite för att låta som de ska.

- Vi mimar ju till våra egna röster. De har gått igenom en maskin så att det låter som att vi är riktiga sångerskor, säger hon.

Kravet på att framföra låten live kommer däremot inte att få bandet att backa om det skulle det bli aktuellt med Melodifestivalen i vår, men de kommer inte att "ta en låt som är avsedd för Sarah Dawn Finer eller Whitney Houston".

Enligt Dominika har de även ett annat hemligt vapen, som hon menar att hon och Camilla är riktigt bra på, nämligen pratsång.

- Man tror att det är jättenkelt, men det är inte jättenkelt, säger hon.

Den enda som är helt trygg med sin sånginsats i gruppen är Martin "Miss Inga" Johansson.

Betyder mycket

För Camilla Henemark har musiksamarbetet med vännerna i bandet betytt mycket och hon säger att hon ser det som en del av hennes rehabilitering från den mörka perioden i sitt liv.

Bandet ger henne energi för att kunna ta tag i bland annat bostadsfrågan, som hon ännu inte har löst.

- Jag väcker glädjen i livet igen med bandet, säger hon.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida