Här bor 52-årige Helder Pinheiro. TV4:s nya program "Rent hus" börjar med att sanera i lägenheten som rymde 2,7 ton skräp. "Röran förstörde mitt liv", säger Helder. Foto: TV4
Här bor 52-årige Helder Pinheiro. TV4:s nya program "Rent hus" börjar med att sanera i lägenheten som rymde 2,7 ton skräp. "Röran förstörde mitt liv", säger Helder. Foto: TV4

Hade 2,7 ton skräp hemma

Publicerad
Uppdaterad
Snusket i de svenska familjernas hem chockade TV4:s nya städexperter.
Från 52-årige Helder Pinheiros lägenhet fick de röja ut och slänga ofattbara 2,7 ton skräp.
- Röran förstörde mitt liv, säger Helder Pinheiro.
I TV4:s nya program ”Rent hus” tar sig städproffs an snusket hemma hos svenska familjer.
Experterna, som har stor vana från skitiga hem, var dock inte beredda på det som skulle möta dem.
– Men gud i himlens parader! Det ser ju ut som en soptipp, utbrister experten Marie-Louise Danielsson Tham, när hon i premiärprogrammet kommer hem till Helder Pinheiro, 52.

Djur i badrummet

Att kalla lägenheten i Jakobsberg utanför Stockholm för stökig räcker inte.
I kylskåpet finns mat från 1995, under massa bråte i hallen ligger hyreskontraktet och i badrummet krälar exotiska smådjur med åtta ben.
I 25 år har kylmontören Helder Pinheiro samlat på sig bra-att-ha-saker.

Reservdelar till Volvo

I vardagsrummet finns en kundvagn, reservdelar till en Volvo Amazon, en surfingbräda och en polsk radioatomklocka.
– Jag hatar att slänga saker, säger han.
Men slänga är just vad han tvingas göra. I kvällens program fyller han 160 säckar med skräp och tar farväl av sitt gamla liv.
Det har gått en månad sedan inspelningen.
Helder Pinheiro har fått tillbaka sitt sociala liv och kan bjuda hem sina vänner. Men i vardagsrummet kommer röran sakta smygande.
Han har satt igång nya avancerade teknikprojekt och burit upp kartonger med gamla kläder.

Försöker sortera

– Jag var uppe till tre i morse och letade efter saker. Jag försöker sortera, men det blev nog mest rörigt, säger han.
– Det är inte så lätt. Det var oerhört jobbigt att slänga och det är mycket jag saknar.
Men målet kvarstår – att våga bjuda hem drömkvinnan – den dagen han träffar henne.
– Innan skämdes jag för mycket. Det hade aldrig gått.
Fotnot: Första avsnittet av Rent hus visas i TV4 i kväll klockan 20.00.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag