Efter kvällens livesändning röt Gina Dirawi ifrån mot kritiken efter att hon uttalat Anders Gernandts namn fel. Foto: Sven Lindwall
Efter kvällens livesändning röt Gina Dirawi ifrån mot kritiken efter att hon uttalat Anders Gernandts namn fel. Foto: Sven Lindwall
Tidigare under kvällen kritiserade avlidne ryttarprofilen Anders Gernandts familj SVT för "dåligt researcharbete". Foto: Björn Lundberg
Tidigare under kvällen kritiserade avlidne ryttarprofilen Anders Gernandts familj SVT för "dåligt researcharbete". Foto: Björn Lundberg

Gina biter ifrån: "Det har hänt värre saker"

Publicerad

Gina Dirawi har tröttnat på kritiken hon fått efter att ha uttalat Anders Gernandts namn fel.

Efter kvällens livesändning slog Gina Dirawi tillbaka mot tittarstormen.

– Nu får folk lugna ner sig, det har hänt värre saker.

Det var i förra veckans delfinal av Melodifestivalen som Gina Dirawi uttalade den avlidne ryttaren och tv-kommentatorn Anders Gernandts namn felaktigt.

Och kritiken lät inte vänta på sig. Efter sändningen stormade det på nätet kring programledaren.

Tittare kallade tabben "genant" och "pinsam".

Gina Dirawi: "Har hänt värre saker"

Under kvällens direktsändning från Malmö tog Gina Dirawi upp felsägningen, och skämtade återigen på Gernandtfamiljens bekostnad, denna gång om Ace Wilder, som egentligen heter Alice Gernandt.

– Lugn, Twitter. Jag har lärt mig nu. Och förra veckan gick Ace Widler till final.

Att Anders Gernandts namn ens nämndes från första början har att göra med att han var Ace Wilders farfars bror.

 

 

LÄS MER: De gick direkt vidare till Melodifestivalens final

 

 

Efter kvällens livesändning röt Gina Dirawi ifrån mot kritiken och menade att det fick vara nog.

– Nu får folk lugna ner sig, det har hänt värre saker. Chilla Gunilla.

Och tidigare i veckan förklarade hon felsägningen:

– Vet du vad? Jag vet inte vem han är. Jag vet inte vem han är. Han är säkert jättefin... Han har väl dött nu kanske. Det har han gjort, ja. Jag tänker inte låtsas om att ha koll om jag inte har det. Folk blev lite upprörda, så kan det bli, sa Gina Dirawi och fortsatte:

– Att man uttalar namn fel... Det är live, det händer. Är det vad folk gråter blod över så får de väl göra det.

 

 

LÄS MER: Perrellis lyxklänning kostade 100 000 kr

 

 

Anders Gernandt: "Gammalmodigt"

Anders Gernandts son, Anders, hörde inte när Gina Dirawi sa fel. Men han tycker inte heller att felsägningen är någonting att bli upprörd över.

– Jag bryr mig inte ett dugg. Varför skulle man bli upprörd för det? Det skulle vara gammalmodigt att bli upprörd över att någon uttalar ett namn fel.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida