Gert Fylking mår dåligt. Foto: Olle Sporrong
Gert Fylking mår dåligt. Foto: Olle Sporrong

Fylking: "Jag mår dåligt än"

Publicerad
Uppdaterad
Gert Fylking är fortfarande mystiskt sjuk. Smärtorna gör att han inte ens kan sätta på strumporna själv.
- Läkarna hittar ingenting men jag mår fortfarande dåligt, säger radioprofilen Gert Fylking.
Det var för drygt en månad sedan som radioprofilen Gert Fylking, 62, blev akut sjuk. Han hade hög feber och en kraftig infektion i kroppen. Han fick stanna på sjukhuset över helgen och fick penicillin intravenöst. Läkarna tog olika prover för att ta reda på vad Gert Fylking hade drabbats av. Nu har provsvaren kommit.

Cancer har uteslutits

- Det är inte cancer i alla fall, men mer vet man inte. Läkarna slår ihop ett plus ett och får det till tre eller sju, säger han. Jag mår inte bra. Är fortfarande lika trött och måste sova mycket för att orka mig igenom dagarna.
- De tror att det kan vara borrelian som spökar, risken är stor att jag har fått en följdsjukdom.
Inom en veckas tid ska Gert Fylking ta nya prover på en infektionsklinik.
- Just nu har jag jävligt ont i ljumsken. Jag kan inte ens sätta på vänster strumpa själv. Det är obehagligt att inte veta vad det är. Det är bättre att veta så att man kan sätta in behandling, säger han.

Åker på kärlekssemester

Gert Fylking har nu semester. Han och frun Tanja är på kärlekssemester.
- Någonstans i Sverige, men vart det blir vet jag inte.
- Det ska bli en överraskning, det är Tanja som har bestämt. Men det är synd att jag har så förbannat ont. Jag tar värktabletter varje dag och vaknar om nätterna av smärtan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag