Kristin Kaspersen och Hans Fahén är återigen programledare på Fort Boyard.
Kristin Kaspersen och Hans Fahén är återigen programledare på Fort Boyard.

"Fortet" blir en dokusåpa

Publicerad
Uppdaterad
FORT BOYARD. Fortet blir dokusåpa.
TV4 ska filma kändisarna även utanför tävlingen och det kan bli sexscener.
Vi utesluter inte att vi filmar om de har sex, bekräftar Anders Knave, underhållningschef på kanalen.
TV4 känner av den hårda konkurrensen från de kommersiella kanalerna TV3 och Kanal 5. Därför ändrar man nu på sin gamla tittarsuccé "Fortet". Från att ha varit ett renodlat tävlingsprogram ska TV4 nu även ha med reality. – Allt dras mer och mer åt det hållet. Vi ska plocka in det i "Fortet" och se hur det fungerar, berättar Anders Knave. Han tar i dag emot 50 svenska kändisar som anländer hit till franska Atlantkusten, men de vet inte vad TV4 har planerat:

Land-team

Kändisarna ska följas av kameror - dygnet runt. – Vi ska ha ett team i land som tar emot kändisarna när de har tävlat. Sedan ska de följa dem och få med det som händer utanför tävlingen, berättar Anders Knave. Han fortsätter: – Vi ska fånga känslor och händelser. Hur långt TV4 kommer att gå vill Anders Knave inte gå in på, men han bekräftar att det kan komma att handla om sexscener. – Det är ingenting vi utesluter, men det är inte det primära. – Men å andra sidan, är det deltagare som finner varandra på fortet, så ska vi även filma det.

Turnering

Andra förändringar i årets upplaga av "Fortet", som sänds efter årsskiftet, är att tävlingen blir en turnering. – Nu ska det ultimata kändislaget koras. Allt avslutas med en stor galafinal, säger Anders Knave.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag