ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Natacha Peyre har fått sin identitet stulen på internet. Foto: Jonas Lemberg
Natacha Peyre har fått sin identitet stulen på internet. Foto: Jonas Lemberg

Förhållandet med Dhani skulle förstöras

ANNONS:
FAKTA

Vi har också hängts ut:
Linda Bengtzing:
Sångerskan hängdes ut på sajten My Space. Där skaffade den falska Linda Bengtzing vänner och skrev till folk som trodde att det var sångerskan som skrev till dem. Någon polisanmälan gjordes aldrig, men My Space kontaktades och nu är den falska sidan raderad.
– Det är väldigt skönt att det är borttaget, hälsar Linda Bengtzings presskontakt Johanna Karlsson.

Måns Zelmerlöw:
En person på Facebook la upp bilder på Måns Zelmerlöw och utgav sig också för att vara honom. Samma sak hände på My Space. Måns Zelmerlöws skivbolag har nu lyckats få bort Måns identitetstjuvar från internet.
– Det är ju väldigt dumt att folk ska gå runt och tro att det är han fast det inte är han. Jag har mejlat med dem och nu har de stängt ner det, säger Helene Wigren på skivbolaget Warner.

Kungafamiljen:
Flera personer har utgett sig för att vara medlemmar i kungafamiljen på olika internetsidor. Samtliga i kungafamiljen har varit registrerade som medlemmar på Facebook men nu är det bara prinsessan Madeleine som står kvar som registrerad. Hennes bluffsidor har hovet inte lyckats få bort, trots att de försökt.
– Det är beklagligt, kommenterar hovets presskvinna Nina Eldh ärendet.

Visa merVisa mindre
Läs mer
Dokusåpastjärnan Natacha Peyre, 22, är en av många kändisar som fått sina identiteter stulna på internet. Nyligen försökte en person krossa hennes förhållande med A-Teens-sångaren Dhani Lennevald genom att utge sig för att vara Natacha i en tidningsintervju.
- Det är jävligt jobbigt. Folk kan visst göra hur de vill, säger Natacha Peyre till Expressen.
Natacha Peyre, känd från dokusåpan Paradise Hotel, är en av alla kändisar som fått sina namn och identiteter stulna på internet.

Fortfarande tillsammans

För ett par veckor sedan såg hon sig själv på framsidan av en känd tidning med rubriken ”Natacha Peyre: Jag och Dhani har gjort slut”.
– Jag fick en chock när jag såg det, berättar Natacha Peyre.
För problemet var att hon och hennes pojkvän Dhani Lennevald fortfarande var tillsammans. Ingen som helst sanning låg i uttalandet. Förklaringen: En falsk Natacha Peyre hade gjort en intervju i hennes namn. Syftet: Att förstöra hennes förhållande med den kände pojkvännen.
– Jag fattade ingenting, jag hade ju aldrig sagt det där. Det stämde verkligen inte alls, berättar Natacha Peyre, som när hon upptäckte bluffen omedelbart ringde upp journalisten. – När jag ringde upp så fick jag till svar ”Men vad pratar du om, du sa ju det här till mig”. Då förstod jag att nån annan hade gjort intervjun i mitt namn.
Och mycket riktigt. En falsk Natacha Peyre hade låtit sig intervjuas av tidningen. Journalisten hade fått kontakt med ”Natacha” på Facebook.
– Det var väldigt jobbigt. Folk kan visst göra hur de vill i mitt namn och jag vet att det finnas falska Natacha på My Space också.
– De vill väl jävlas, säger Natacha Peyre.

”Väldigt irriterad”

Vad sa din pojkvän Dhani?
– Han blev jätteirriterad och tyckte att det var helt sjukt, berättar Natacha som efter upptäckten valde att inte polisanmäla, men däremot skrev till Facebook och fick bort bedragaren från sidan. Representanter från Facebook.com och Myspace.com har inte gått att nå.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: