ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mathilda von Essen har en av rollerna i den amerikanska versionen "Millennium". Foto: PRIVAT / STEFAN SÖDERSTRÖM
Mathilda von Essen har en av rollerna i den amerikanska versionen "Millennium". Foto: PRIVAT / STEFAN SÖDERSTRÖM

Svenska Mathilda von Essen gör filmdebut i "Millennium"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Mathilda von Essen - lägg namnet på minnet.
Från ingenstans har hon blivit Sveriges nya Hollywoodskådis.
- Mina föräldrar trodde att jag skämtade, berättar hon om när hon fick rollen i den amerikanska Millenniumfilmen - hennes debutroll.
Mathilda von Essen, 21, hade hållit på med teater och gjort några reklamfilmer när hon fick chansen att provspela för en filmroll.
Efter flera prov fick hon läsa en scen för regissören David Fincher - vilket gav henne rollen som den unga Anita Wanger i Hollywoodfilmatiseringen av "Män som hatar kvinnor".
- Det var hur häftigt som helst, det häftigaste var att jobba med David Fincher. Han är så opretentiös, berättar hon.

Råkade krascha bil

Med i filmen är bland annat rutinerade Daniel Craig och Stellan Skarsgård. Och den debuterande Mathilda von Essen kände sig trygg i sällskapet. Trots att hon bland annat råkade krascha en bil under inspelningen.
- Jag är väl inte världens smidigaste så jag gjorde bort mig några gånger under inspelningen. De kommer nog ihåg mig i alla fall, berättar von Essen och berömmer de andra skådespelarna.
- Alla var jättesnälla, det var ingen Hollywoodstajl.
Nu jobbar Mathilda von Essen med Stockholms filmfestival. Men hon hoppas att rollen som Anita Wanger ska ge henne fler skådespelarjobb. Både i Sverige och Hollywood.
- Rooney Mara hade ju bara en replik i "The Social Network", och nu har hon ju huvudrollen. Men jag har inte fått hybris, säger hon.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: