Mannen bakom Spindelmannen, Stan Lee, tar fram en ny karaktär direkt för biopubliken.
Mannen bakom Spindelmannen, Stan Lee, tar fram en ny karaktär direkt för biopubliken.

Stan Lee skapar ny superhjälte

Publicerad
Uppdaterad
Serietidningslegenden Stan Lee ska skapa en helt ny superhjälte direkt för bioduken. Den nya figuren kan bli huvudperson i en hel serie nya filmer.
Stan Lee är upphovsmannen bakom serieklassiker som Spindelmannen och Hulken. Filmer baserade på hans skapelser, som Spider-Man och X-Men, har gjort stor succé på biograferna och nu arbetar Lee med att skapa en ny hjälte speciellt för vita duken. Karaktären heter Foreverman och beskrivs enligt The Hollywood Reporter som en hjälte med vanliga vardagsproblem att tackla samtidigt som han använder sina krafter för att rädda världen. Några närmare detaljer kring hjälten vill Lee ännu inte avslöja. Manusförfattaren Peter Briggs har kallats in för att skriva manus till den nya filmen tillsammans med Stan Lee för Paramount Pictures.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag