ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Voddler.com får bäst i test när tidningen Cinema granskar de olika hyrfilmssajterna.
Voddler.com får bäst i test när tidningen Cinema granskar de olika hyrfilmssajterna.

Så ser du film i datorn - lagligt

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Videobutiken är inte död - men den ekar oroväckande tomt. För nu vill vi se film på nätet.
Det här är de bästa hyrfilms-sajterna just nu.
Tidningen Cinema har genomfört ett test av sajter där du kan hyra film på nätet och som alltså fungerar som ett alternativ till illegal nedladdning.
Frågan är då, är den traditionella videobutiken död?
- Inte just nu, men inom en väldigt snar framtid är den det. Dvd-uthyrning har däremot flyttat in hos matbutiker och bensinmackar, säger Stefan Nylén, redaktör på Cinema.

Saknar filmfodralet

Är det här något du sörjer?
- Jag är ju lite nostalgisk. Jag tycker det var lite sorgligt när VHS-kassetten försvann. Men naturligtvis är det enklare om man kan lösa sådana här saker hemifrån. Men jag kommer att sakna det rent fysiska. Detta att stå och bläddra och hålla en produkt i handen.
Hur kommer vi att konsumera film om fem år?
- Fortfarande helt klart på bio. Efter 3D-vågen kommer vi nog att få se flera försök att locka folk till bio. Och som billig förströelse är bio svårslaget. Tonåringar av i dag går och ser "New moon", trots att de vet allt om filmen. De gör det för att det är en gemensam upplevelse.
Vad tycker du om hyrfilmsbutikerna på nätet?
- De är begränsade. Alla sajter erbjuder egentligen samma filmer. Det är snarare en fråga om vem som är billigast, enklast och snabbast.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: