ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Malin Crépin blir Annika Bengtzon i sex nya filmer

ANNONS:
FAKTA

ANNIKA BENGTZONSex av Liza Marklunds böcker ska spelas in. Det handlar om "Nobels testamente", "Studio sex", "Prime time", "Den röda vargen", "Livstid" och "En plats i solen".
Tre av filmerna spelas in under våren 2011 med start i februari, de tre övriga under hösten. Budgeten är 100 miljoner kronor.
"Nobels testamente" får biopremiär vintern 2012. De andra filmerna släpps direkt på dvd. Alla filmer ska visas på TV 4 i Sverige och på tyska kanalen ARD.
För regin av "Nobels testamente" står dansken Peter Flinth, mest känd för "Arn" och Wallanderfilmen "Mastermind". De övriga regissörerna är ännu inte klara.
Produktionsbolaget Yellowbird har tidigare producerat "Millennium"-serien samt både den svenska och brittiska Wallander

Visa merVisa mindre
Den nya Annika Bengtzon är skådespelerskan Malin Crépin, 31.
- Annika är driven, passionerad och hudlös samtidigt som hon har mycket skinn på näsan, säger Crépin som ska spela Liza Marklunds hjältinna i sex nya filmer.
Mest känd är Malin Crépin för sin huvudroll i "I skuggan av värmen" (2009) där hon spelade heroinisten Eva mot Joel "Snabba cash" Kinnaman.
Hon har också gjort tunga teaterroller, inte minst för Lars Norén.
Ganska långt från Liza Marklunds brottsbekämpande journalisthjältinna Annika Bengtzon?
- Jag tycker faktiskt inte det. Det finns en hel del svärta i Lizas berättelser också, säger Malin Crépin.
Crépin säger att hon tog rollen för att hon helt enkelt tycker om Annika Bengtzon:
- Annika är befriande för att hon är alldeles för mycket, hon är kunnig och driven men samtidigt trubbig och klumpig. Det är kul att få gestalta en sådan människa. Det som talade emot var att alla redan har en bild av vem Annika är, det är skrämmande.

Skriver bok nio

Liza Marklund har skrivit åtta böcker om Annika Bengtzon och arbetar nu med den nionde. Två av dem, "Sprängaren" och "Paradiset", filmades för ett tiotal år sedan av Colin Nutley med Helena Bergström i huvudrollen.
De filmerna kommer inte att nyinspelas.
Varför inte, Liza Marklund?
- De två filmerna finns ju redan och står för sig själva. Jag vet inte varför (produktionsbolaget) Yellowbird väljer att göra så här, men jag bestämde mig tidigt för att ge bort ansvaret över hela produktionen till dem. Böckerna är mina barn, och filmerna är mina barnbarn. Det är inte mitt ansvar att uppfostra dem men jag är gärna med på det som är kul.

"Knivskarp sårbarhet"

Liza Marklund är synbart nöjd med valet av Malin Crépin som sin hjältinna:
- Det är en komplicerad roll att göra eftersom Annika är väldigt spretig - intelligent, ambitiös, obehaglig, gråtmild... Det krävs en skådis med den knivskarpa sårbarheten som Malin har för att fixa det.
Den Beck och den Wallander vi ser i dag ligger långt från böckernas original. Är du inte rädd att Annika Bengtzon ska urvattnas?
- Jag har tackat nej till flera andra förslag på bio- och tv-filmer. Till skillnad från de flesta Beck- och Wallanderfilmerna bygger de här på de böcker jag skrivit. Det finns inga planer på flera filmer.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: