Fyra nyanser av guld. Killinggänget med nya ansikten tog hem fyra av de åtråvärda guldbaggarna. Och de normalt så cyniska medlemmarna i gänget grät både en och två gånger.
Fyra nyanser av guld. Killinggänget med nya ansikten tog hem fyra av de åtråvärda guldbaggarna. Och de normalt så cyniska medlemmarna i gänget grät både en och två gånger.

En bagge för varje nyans

Publicerad
Uppdaterad
Fyra guldbaggar för Fyra nyanser av brunt det blev för mycket för Killinggänget, som inte kunde hålla tillbaka tårarna.
Jag är så oerhört tacksam och stolt, säger Robert Gustafsson och avslöjar att han och övriga jobbar på ett nytt hemligt projekt.
En bagge för varje nyans. Robert Gustafsson: bästa manliga skådespelare. Tomas Alfredson: bästa regi. Maria Kulle: bästa kvinnliga skådespelare. Ulf Brunnberg: bästa manliga biroll. "Fyra nyanser av brunt" var gårdagens stora vinnare. Killinggängets Henrik Schyffert grät öppet i salongen när hans kollegor prisades och Maria Kulle höll ett känsloladdat tacktal.

Glädjetårar

Efteråt säger hon med glädjetårar i ögonen: – Pappa Jarl (Kulle) hade varit väldigt stolt. Han hade gjort tummen upp. Jag är säker på att han ler nu. Robert Gustafsson var tagen av framgången: – Det här är på så blodigt allvar för oss, vi vill verkligen få kvitto på att det vi gör är bra. Tomas Alfredson: – Vi har lagt ner så oerhört mycket tid på det här, flera år, blivit så trötta på varandra under resans gång. Det är helt otroligt att nu få se resultatet. För Ulf Brunnberg, känd från "Jönssonligan" och ofta placerad i farssammanhang säger: – Jag ses ofta som en sån skådespelare som bara gör sånt. Men faktum är att jag genom åren även gjort många så kallade seriösa grejer. Självklart är det här en stor och hedrande framgång.

Nytt projekt på gång

Medan Killinggänget firade sina gyllene insekter passade Robert Gustafsson på att avslöja: – Vi har träffats en gång och diskuterat ett nytt projekt. Exakt i vilken form det blir vet jag inte än, det brukar ge sig framåt tredje mötet. Men både film och krogshow är aktuellt.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida