ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
När Mikael Persbrandt var tio år skilde sig hans föräldrar och skådespelaren växte upp med sin mamma Inga-Lill Persbrandt. Foto: Stefan Söderström/TV4
När Mikael Persbrandt var tio år skilde sig hans föräldrar och skådespelaren växte upp med sin mamma Inga-Lill Persbrandt. Foto: Stefan Söderström/TV4

Persbrandts mamma: Fått ta ett steg tillbaka

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

Mikael Persbrandt växte upp i nära relation med sin mamma.

I "Efter tio" berättade konstnären Inga-Lill Persbrandt för Malou von Sivers om hur det är att vara mamma till en av Sveriges mest kända skådespelare.

- Jag trodde att han skulle bli konstnär, berättar hon i TV4.

När Mikael Persbrandt var tio år skilde sig hans föräldrar och skådespelaren växte upp med sin mamma.

I en intervju med Malou von Sivers i "Efter tio" på TV4 berättar konstnären Inga-Lill Persbrandt om sin nära relation med sonen.

- Han var tio när vi separerade. Jag tror att det var väldigt svårt för honom. Det tror jag att föräldrar inte förstår eller inser, säger hon i programmet.

Var 19 år

Inga-Lill Persbrandt var 19 år när sonen Mikael föddes och att banden mellan mamma och son har vuxit sig mycket starka har även den "Hobbit"-aktuella stjärnan berättat om.

När han intervjuades av Malou 2004 berättar han om sin respekt för alla ensamstående mammor och hur han fått med sig ett bra självförtroende sedan barnsben.

"Jag fick med mig känslan av att ingenting är omöjligt. Jag visste att jag var bäst när jag var 20. Det vet jag fortfarande", berättade han då.

"Ledsen, arg och förtvivlad"

Mamma Inga-Lill berättar hur sonen följde med henne i olika konstsammanhang och länge trodde hon att det var konstnär han skulle bli när han vuxit upp. Att det i stället blev skådespeleriet berodde bland annat på en förälskelse.

Som en av landets mest uppmärksammade skådespelare på film och teater har framgångarna även haft sina baksidor, något som Persbrandts mamma har fått ta del av. Mikael Persbrandt själv har beskrivit sig som vild och gränsöverskridande, men trots de mörka stunderna berättar Inga-Lill att hon har tagit igenom sig dem, eftersom hon alltid har fått veta i förväg vad som varit på gång.

- Jag har varit ledsen, arg och förtvivlad. Men inte många gånger, säger hon i intervjun.

Ett steg tillbaka

Den nya rollen som farmor har inneburit att hon har fått backa lite, men trots att sonen har en egen familj så är banden mellan dem fortfarande mycket starka.

- Jag har fått ta ett steg tillbaka. Det har känts lite, naturligtvis. Men nu börjar jag vänja mig. Jag har ju mina barnbarn som är helt underbara och en fin svärdotter, berättar hon.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: