Lisa Persdotter, 28, gifter sig med miljardär

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Charles Simonyi är en av världens rikaste män. Tidigare var han tillsammans med amerikanska superkändisen Martha Stewart, 67 år. Men hon är nu brädad av - Lisa Persdotter, 28, från Göteborg.
NYFÖRLOVAD. Lisa Persdotter från Göteborg är förlovad med miljardären Charles Simonyi, 59, som tidigare var tillsammans med tv-profilen Martha Stewart. Enligt amerikansk media planeras bröllopet till 22 november.
Amerikansk-ungerske miljardären och rymdturisten Charles Simonyi ska då lova evig trohet till Lisa Persdotter från Särö, utanför Göteborg.
- Jaså, det har du hört? säger hennes syster Nina Persdotter när Expressen når henne på telefon.
Det är en rad amerikanska medier som avslöjar nyheten om det stundande bröllopet.

Tillsammans med Stewart

Enligt tidningen Business Journal i Seattle ska Lisa Persdotter och 31 år äldre miljardären Charles Simonyi, 59, ha varit ett par i mindre än ett år.
Fram tills i februari i år var han tillsammans med Martha Stewart, en av USA:s mest kända tv-profiler. De var ett par i över 15 år.

Skapade Word

Charles Simonyi, 59. Foto: AP Charles Simonyi är en av USA:s mest kända män inom datorindustrin och är den som har skapat Microsoft Word.
I april förra året skapade han rubriker när han betalade 150 miljoner kronor och blev världens femte rymdturist.
Kvar på jorden - för att vinka av honom - fanns dåvarande flickvännen Martha Stewart, en av USA:s mest kända kvinnor.
Men nu har superstjärnan Martha Stewart blivit brädad av Lisa från Göteborg, enligt amerikansk media.

Friade i Frankrike

Martha Stewart. Business Journal i Seattle skriver att Charles Simonyi ska ha friat till Lisa Persdotter 8 augusti - 080808 - i franska jet-set-paradiset Saint-Tropez.
Beskedet ska ha kommit som en chock för Martha Stewart.
- Jag har absolut inga kommentarer, säger systern Nina Persdotter.
Kan du berätta om bröllopet?
- Inga kommentarer.
Som bröllopsvals föreslår amerikansk media "Fly me to the moon".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag