ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Kajsa Grytt och Plura Jonsson var musikbranschens mest omtalade par på 1980-talet. Foto: Alexander Donka
Kajsa Grytt och Plura Jonsson var musikbranschens mest omtalade par på 1980-talet. Foto: Alexander Donka

Kajsa Grytt: "Det krävdes mycket för att läka såren"

ANNONS:
Plura skrev sin största hit när kärleken Kajsa Grytt lämnade honom.
Nu avslöjar hon att han tvingade henne till en abort.
- Det krävdes mycket för att läka såren, säger Kajsa till EXTRA i dag.
På 80-talet var de musikbranschens mest omtalade par. Artisten Plura Jonsson, 59, som gjorde succé med Eldkvarn och Kajsa Grytt, 49, punkikon, gitarrist, sångerska och låtskrivare i bandet Tant Strul.
Kajsa är nu högaktuell med självbiografin "Boken om mig själv" och skivan "En kvinna under påverkan" som båda precis släppts. Boken är till vissa delar en uppgörelse med Plura. Han var hennes stora kärlek men drogerna förstörde relationen mellan dem.

"Blir så glad"

- Kokainet är viktigare och det är lätt för honom att pissa på mig för det, men jag förstår inte, får inte ihop det, skriver hon i boken.
Trots allt blir hon gravid med Pluras barn, 23 år gammal.
- Jag blir så glad. Ingenting är i vägen och jag tar gärna emot ett barn i världen. Plura tycker att det är en dålig idé... Han tror att ett barn kommer att förstöra vår relation.
- Jag vill inte vara ensam om ett barn så jag bestämmer mig för att ta bort det. Min kropp gråter av beslutet.

Inte hem

Kvällen innan hon ska in på sjukhus ska Plura ta hand om sin dotter hemma hos sitt ex. Han kommer aldrig hem på natten och när Kajsa ringer på morgonen svarar exet innan hon räcker över luren till Plura som ligger i samma säng.
- Det går is genom kroppen men jag biter ihop... Jag åker uppgiven och förtvivlad ensam till Södersjuk- huset... När jag ligger på uppvaket med en tom kropp kommer Plura med blommor och vitt runt näsan, skriver hon.
Det tar flera åter- föreningar innan hon bestämmer sig för att lämna honom. Då skriver han sin största hit "Kärlekens tunga" som handlar om Kajsa och hennes svek.
- Relationen mellan oss berättade något om mig själv. Uppenbarligen mer än den gjorde för honom om honom.
- Det har så klart påverkat mig länge, allt- ihop, säger hon till Extra. Jag mådde så dåligt av allt. Och det var ju ett svek. Att vi fortsatte sen berodde på någon slags förträngningsmekanism.

"Hennes syn"

Plura själv har inte läst boken än men när Extra läser upp de berörda delarna för honom säger han:
- Det är ju hennes syn på det hela. För mig är det ett avslutat kapitel. Life is a bitch, man åker på smällar, så är det.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: