Emma och Gabrielle är besatta - av "Twilight"

Publicerad
Uppdaterad
Fansen slukade biljetterna på nolltid.
I natt har filmen "Twilight - New Moon" smygpremiär.
Gabrielle Ågren, 15, och Emma Karlsson, 15, driver fanklubben "Besatta av Twilight" och följer varje bett gaddhunken Robert Pattinson tar.
- Att älska Twilight är så mycket större än allt annat, säger Emma Karlsson, 15.
Nedräkningen kan börja. Vid midnatt har andra filmen i Twilight-serien smygpremiär. Gabrielle Ågrens och Emma Karlssons fascination för kärlekshistorien mellan vampyren Edward och människan Bella fick dem att starta fanklubben "Besatt av Twilight", som nu har 40 medlemmar.

"Älskar vampyrer"

DRIVER FANKLUBB. Gabrielle Ågren, 15, och Emma Karlsson, 15, driver fanklubben "Besatt av Twilight". "Twilight är en egen värld. Det finns så mycket att gilla; böckerna, filmerna, karaktärerna. Allt", säger Emma Karlsson. Foto: Martina Huber- Jag har aldrig varit ett sådant här stort fan av nåt tidigare. Twilight är så mycket mer än att bara älska ett band. Twilight är en egen värld. Det finns så mycket att gilla; böckerna, filmerna, karaktärerna. Allt, säger Emma Karlsson.
Gabrielle Ågren håller med:
- Jag älskar vampyrer, de är så mystiska. Edward är ju helt underbar och mystisk. Och så faller han för en tjej som är helt normal. Jag tror att alla kan känna igen sig i Bella, säger Gabrielle Ågren.
Gabrielle Ågren har sett den första Twilight-filmen 17 gånger och kan alla repliker utantill.

"Det är nervöst"

Hela "Besatt av Twilight"-gänget ska se filmen på den stora premiärdagen i morgon. Tjejerna kommer att bära varulvsöron och en stor banderoll "Vi är besatta av Twilight".
- Det är nervöst, jag kommer knappt kunna sova i natt, säger Gabrielle Ågren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag